Android 6 Marshmallow ajunge oficial pe familia de smartphone-uri Samsung Galaxy S6

Scris de | 15 februarie, 2016
Android 6 Marshmallow ajunge oficial pe familia de smartphone-uri Samsung Galaxy S6

Samsung a anunțat că va începe de astăzi livrarea celui mai nou sistem de operare, Android 6.0 Marshmallow, pentru smartphone-urile Galaxy S6, S6 edge și S6 edge+. În funcție de țară și de operator, ar trebui să puteți primi cel mai recent update în cel mai scurt timp, dar ar trebui să verificați și manual, în meniul de Setări > Despre > Update.

Android 6.0 Marshmallow a fost anunțat în luna mai a anului trecut, cu o serie de noi funcții, între care și Now on Tap. Față de Google Now pe care îl cunoaștem deja de pe toate dispozitivele cu Android, Now on Tap permite utilizatorilor să caute scaneze aplicația în uz și să oferă informații relevante despre orice, de la filme, jocuri, restaurante sau contacte. Sunt și câteva modificări de aspect vizual, ale securității sau ale consumului de baterie.

Noi funcții pentru Galaxy S6 edge și Galaxy S6 edge+

Update-ul la Android Marshmallow vine cu o serie de modificări pentru terminalele cu ecran curbat, Galaxy S6 și Galaxy S6 edge+. Terminalele Samsung cu ecran curbat pe margini dispuneau până în prezent de o funcție prin care puteai adăuga contacte și scurtături ale unora dintre cele mai utilizate aplicații pe una dintre cele două margini, iar prin noul update sud coreeni au mărit zona de afișare a conținutului de la 260 la 550 pixeli, un upgrade care permite adăugarea de noi caracteristici sau îmbunătățirea celor actuale.

EdgeUpdate_Main_1.5

Ecranul curbat oferă acum acces la comenzi rapide către informații și sarcini, utilizatorii putând personaliza acum până la 9 panouri, inclusiv People Edge și Apps edge. Anterior, funcția People edge permitea afișarea a 5 contacte și fotografiile anexate acestora, iar acum se afișează și numele de contact sub fotografii și este disponibilă și o comandă rapidă către meniul de setări, în timp ce Apps edge permite adăugarea a zece comenzi rapide către aplicații în loc de cinci, precum și posibilitatea de a crea dosare.

EdgeUpdate_Main_2.5 EdgeUpdate_Main_5.2

Pe lângă aceste funcții, a fost introdus Task edge, oferind comenzi rapide către cele mai utilizate aplicații și sarcini, cum ar fi crearea unui eveniment în S Planner, setarea unei alarme sau scrierea unui mesaj. Noi instrumente rapide, precum rigla, compas sau lanternă, au fost adăugate într-un panou separat.

EdgeUpdate_Main_3.3

Android Marshmallow pe alte dispozitive Samsung?

Samsung nu a oferit prea multe informații despre alte dispozitive care vor primi update la cea mai nouă versiune, dar au transmis că vor urma și alte dispozitive în curând. Zvonurile neoficiale anunțau că în februarie urma update-ul la 6.0 pentru dispozitivele din familia Galaxy S6, iar în intervalul martie/aprilie ar urma să primească update și dispozitivele Galaxy S6, Note 5, Note 4 și Note Edge. Vă ținem la curent cu noutățile.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Samsung