Vodafone stabileşte încă un record de trafic de date, prin cea de-a doua experienţă de Internet gratuit din România

• Judeţele din ţară care au condus în ceea ce priveşte consumul de trafic de date sunt Bucureşti-Ilfov, Prahova, Constanţa, Timiş, Braşov, Dâmboviţa, Argeş şi Iaşi.

Scris de | 16 februarie, 2016
Vodafone stabileşte încă un record de trafic de date, prin cea de-a doua experienţă de Internet gratuit din România

Vodafone doboară un nou record de trafic de date, prin cea de-a doua experienţă de Internet nelimitat gratuit, disponibilă în întreaga Românie, prin reţeaua sa performantă Supernet 4G. Sâmbătă şi duminică (13-14 februarie 2016), toţi utilizatorii Vodafone România – abonaţi, clienţi ai Cartelei Vodafone sau ai serviciilor de business, inclusiv utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă ce utilizează alte reţele, au putut naviga pe internet, gratuit, fără niciun fel de limitări, în întreaga ţară.Xperia C5Cea de-a doua experienţă gratuită de internet din România a generat un nivel record al traficului de date, ce a depăşit cu 36% valorile înregistrate în weekend-ul precedent (6-7 februarie 2016) şi cu 43% nivelul la care s-a ridicat traficul de date în weekend-ul Supernet™ 4G (12-13 septembrie 2015). Faţă de traficul de date înregistrat în reţea în weekend-ul similar din 2015 (14-15 februarie), traficul de date raportat în weekend-ul 13-14 februarie 2016 a fost de trei ori mai mare.

Traficul de date 4G a crescut, de asemenea, semnificativ, cu 23% faţă de weekend-ul anterior (6-7 februarie 2016), respectiv cu 66% faţă de weekend-ul Supernet™ 4G (12-13 septembrie 2015). Nivelul traficului de date 4G, înregistrat anul acesta, în weekend-ul 13-14 februarie, a fost de peste şapte ori mai mare decât în weekend-ul similar de anul trecut (14-15 februarie 2015).

“Suntem mândri de cea mai recentă performanţă a reţelei noastre, care demonstrează că Supernet™ 4G poate aduce nu numai o promisiune sau o garanţie, ci şi un prilej de a sărbători împreună. Este a doua oară când le oferim utilizatorilor de telefonie mobilă din România o experienţă de internet gratuit şi am observat că internetul face parte din viaţa din ce în ce mai multor români, într-un mod cât se poate de autentic. După un eveniment similar în septembrie 2015, rezultatele acestui weekend sunt deopotrivă impresionante: am observat o participare incredibilă în rândul utilizatorilor şi o creştere semnificativă a traficului de date şi, în acelaşi timp, am înregistrat parametri optimi în ceea ce priveşte performanţa reţelei noastre pentru activităţi de streaming, browsing şi social media. Cu fiecare record de trafic înregistrat reconfirmăm puterea reţelei noastre Supernet™ 4G, în termeni de viteză, securitate, acoperire şi calitate” , a spus Giovanni Chiarelli, Director, Technology, Vodafone România.

Judeţele care au condus în ceea ce priveşte consumul de trafic de date în timpul weekend-ului au fost Bucureşti-Ilfov, Prahova, Constanţa, Timiş, Braşov, Damboviţa, Argeş şi Iaşi. Sâmbătă (13 februarie 2016) s-a înregistrat şi perioada de vârf a consumului de date, în intervalul 21:01 – 21:10, iar ora cu cei mai mulţi utilizatori conectaţi simultan a fost 18:00, duminică, 14 februarie 2016.

Consumul de date din acest weekend s-a împărţit între video streaming, browsing şi social media. Consumul a fost distribuit uniform în rândul utilizatorilor Vodafone, în weekend-ul 13-14 februarie 2016.

Etichete:

Sursa: Vodafone Romania