MWC 2016: LG G5 – hands on cu primul smartphone modular LG

Scris de | 22 februarie, 2016
MWC 2016: LG G5 – hands on cu primul smartphone modular LG

LG a anunțat în cadrul MWC modelul flagship G5, care are la bază o transformare radicală de direcție pentru producătorul sud coreean. Compania aduce în prim plan o construcție modulară, similar cu proiectul Google Ara, cu componente care se pot atașa cu ajutorul slotului de la baterie.

lg-g5-313

La prima privire, G5 nu are nimic în comun cu modelele din trecut. Poate doar puțin datorită butonului Power, care a rămas consecvent pe capacul din spate sub camere și integrează acum un senzor de amprentă, dar butoanele pentru volum s-au mutat pe marginea laterală din stânga pentru a ajuta la declanșare uneia dintre cele două camere de pe spate.

lg-g5-573

Da, ați citit bine, LG integrează două camere principale în partea din spate, dar care funcționează puțin diferit față de ce ne-a obișnuit HTC cu al său One M8, care folosea o cameră adițională pentru a diferenția obiectele din prim plan prin crearea unui efect de bokeh. La LG G5 sunt disponibile două camere, una cu senzor de 16 megapixeli și una de 8 MP. Prima cameră are un unghi normal de captură, de 78 de grade, în timp ce camera secundară are un unghi wide, 135 de grade, pentru a captura fotografii mai largi. Vedeți mai jos un exemplu cu diferența de captură pe care o au cele două camere.

20160222_092536 20160222_092542

Designul nu are aproape nicio legătură cu propunerile LG din trecut pentru flagship-urile din familia G, iar după ce am văzut plastic pe G2 și G3, piele la G4, a venit momentul să se facă trecerea la metal. Avem de-a face cu un model compact, care se poziționează bine în mână și care aduce a LG Nexus 6x, dar care nu mi se pare impresionant din punct de vedere al designului. Are, însă, alte atuu-uri pentru care îl apreciem, dar designul este un punct slab prin comparație cu flagship-ul de la Samsung, un rival din aceeași categorie premium cu Android.

Ecranul are un display cu sticlă 3D Arca de 5.3 inchi, existând de asemenea funcția Always on, anunțată de companie prin teaserul de dinainte lansării oficiale și care are ca scop reducerea consumului de enegie cauzată de aprindere ecranului pentru a vedea informații sumare. Această funcție menține activ doar o parte din ecran pentru a afișa ora, data și starea bateriei chiar și atunci când ecranul este standby. Conform LG, ei au reproiectat funcția de memorie și de gestionare a energiei driverului de afișare pentru a aprinde doar o mică parte a ecranului, tehnologia utilizând doar 0.8% din capacitate pentru fiecare oră de funcționare.

lg-g5-261

Designul modular al lui G5 este posibil prin detașarea bateriei din partea inferioară și posibilitatea de a transforma dispozitul într-un aparat de fotografiat prin atașarea unui grip (care funcționează și ca baterie adițională de 1.200 mAh), Hi-Fi player și altele. LG Cam Plus este un grip care poate fi atașat prin fanta bateriei pentru a putea controla mai bine prindere, existând butoane separate pentru Power, Zoom și înregistrare. LG Hi-Fi Plus asigură o redare Bang & Olufsen, fiind un player audio Hi-Dac dezvoltat în colaborare cu B&O Play, oferind un sunet de calitate de înaltă definiție, pe 32 de biți și 384 KHz.

lg-g5-885 lg-g5-677

LG G5 este echipat cu un procesor Snapdragon 820 , procesor grafic Adreno 530, 4 GB de memorie RAM și o baterie de 2800 mAh, iar compania promite de două ori mai multă viteză de procesare și un consum energetic redus, cu o creștere de accelerare grafică mai puternică cu 40% față de ceea ce oferea LG G4. Procesorul integrează un modem X12 LTe, ce suportă viteze de download Cat 12, de până la 600 Mbps download și upload de până la 150 Mbps.

Procesorul Qualcomm aduce și îmbunătățiri ale eficientizării consumului de putere și al încărcării rapide. G5 vine cu Quick Charge 3.0 de la Qualcomm, care aplică un algoritm inteligent pentru a încărca cu 27% mai rapid bateria, iar cu ajutorul tehnologiei Low Power Location Estimation avem o ajustare a consumului de energie pentru aplicațiile care folosesc localizarea mai bună cu 41.9%.

LG G5 va f disponibil în culorile gri închis, argintiu, roz și auriu, fără a exista momentan informații privind disponibilitatea și prețul, dar vom reveni cu noi informați de îndată ce primim update-uri.

lg-g5-937 lg-g5-53 lg-g5-833 lg-g5-781 lg-g5-625 lg-g5-157 lg-g5-521 lg-g5-417 lg-g5-365 lg-g5-1

Etichete: , , ,