MWC 2016: Cat S60, primul smartphone din lume cu cameră termică integrată

Acesta este în același timp smartphone-ul cu cea mai mare rezistență la apă din lume.

Scris de | 23 februarie, 2016
MWC 2016: Cat S60, primul smartphone din lume cu cameră termică integrată

Cat® phones anunță lansarea noului flagship Cat S60, un smartphone ce dispune de o cameră foto termică integrată, dezvoltată de FLIR, lider global în tehnologia imaginilor termice, care le permite utilizatorilor Cat să fie primii din lume în folosirea smartphone-urilor pentru scopuri diverse, precum detectarea pierderilor de căldură din jurul ferestrelor și ușilor, detectarea zonelor de umiditate și a zonelor lipsite de izolație, identificarea aparatelor electrice supra-încălzite și a circuitelor. De asemenea, smartphone-ul le permite utilizatorilor să aibă vizibilitate pe întuneric.

Camera termică afișează pe ecran căldura invizibilă pentru ochiul liber, scoțând în evidență diferențele de temperatură. Camera foto poate identifica nivelul de căldură și poate măsura temperaturile de suprafață de la o distanță de la 15 m până la 30 m. În plus, camera le permite utilizatorilor să vizualizeze diferite obiecte în atmosferă obscură, cum ar fi fumul, oferind o serie de beneficii pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor, lucrătorilor din domeniul public, amatorilor de sporturi în aer liber, dar și pentru intervențiile de urgență.Cat S60_RO_6Noul Cat S60 este rezistent la apă, la adâncimi de până la 5 m, timp de o oră, caracteristică ce îi permite să fie folosit și ca aparat foto subacvatic, împingând astfel limitele tehnologiei mobile si permițând să fie folosit într-o serie largă de scenarii și contexte.

„Pentru ca un smartphone să se diferențieze de altele, este nevoie de inovație. Suntem mândri să colaborăm cu FLIR și să anunțăm o premieră importantă în lume,” a declarat Peter Stephens, CEO Bullitt Group, deținătorul licenței mondiale pentru dezvoltarea de terminale mobile Caterpillar. „Lansarea Cat S60 reprezintă un moment important pentru industria smartphone-urilor. Suntem încântați să aducem tehnologia termică în mâinile utilizatorilor de telefoane Cat și să descoperim beneficiile și scenariile de utilizare zilnică pentru consumatori.”Cat S60_RO_2„Am fost foarte încântați să colaborăm cu Bullitt Group pentru cel mai recent telefon Cat și să integrăm camera noastră termică în acest smartphone, pentru a oferi împreună un produs de telefonie mobilă cu adevărat inovator și revoluționar,” a declarat Andy Teich, președinte și CEO, FLIR. „CAT S60 le aduce utilizatorilor de mobile din întreaga lumea experiența unui al șaselea simț, ce poate fi oferită doar de o imagine termică.”

Cat S60 intră în categoria robustă a telefoanelor inteligente, fiind extrem de solid și rezistent. Este compatibil cu standardele militare din SUA și chiar le depășește, fiind construit pentru a rezista căderilor pe ciment de până la 1,8m și este rezistent atât la praf, cât și la apă. Ecranul versatil și luminos este vizibil chiar și sub lumina puternică a soarelui, iar interfața tactilă poate fi controlată chiar și cu degetele ude sau purtând mânuși. De asemenea, este protejat de cel mai nou tip de sticlă Corning Gorilla Glass 4. Cat S60_RO_1

Specificațiile Cat S60:

– Ramă din metal turnat sub presiune, rezistență la cădere de până la 1,8m, MIL Spec 810G

– Ecran luminos (540 nits), sticlă Gorilla Glass 4 , multi-touch de 4.7” HD, ce răspunde la comenzi tactile cu degete umede și mânuși

– Baterie optimizată de 3800mAh

– Calitate audio performantă (>105dB)

– Cameră foto principală subacvatică, dual flash, de 13 MP; cameră foto secundară 5MP

– 4G LTE, procesor octa-core Snapdragon 617, memorie 32GB ROM, 3GB RAM, Android Marshmallow

– Aplicație dedicată pentru camera termică FLIR cu tehnologia MSX, imagine statică, panoramă și clipuri video; palete de căldură interschimbabile; aparat de măsurarea temperaturii; afișaj al datelor minime, maxime și medii de temperatură.

Cat S60 va fi disponibil anul acesta la un preț recomandat de 649 Euro.

 

Etichete:

Sursa: Cat® S60 Announced As World's First Smartphone With Integrated Thermal Camera