DefCamp 2016: competiții noi de hacking și peste 1.000 de specialiști în securitate cibernetică

Scris de | 31 octombrie, 2016
DefCamp 2016: competiții noi de hacking și peste 1.000 de specialiști în securitate cibernetică

DefCamp, conferința dedicată securității cibernetice din Europa Centrală și de Est, a ajuns la a șaptea ediție. Astfel, în perioada 10 – 11 noiembrie, în București se vor reuni peste 1.000 de experți în securitate cibernetică, din Romania, Germania, Rusia, Franța, Emiratele Arabe Unite, Australia, Statele Unite ale Americii și Israel. La această ediție vor participa reprezentanți din peste 100 de companii din domenii diverse, pentru care securitatea este vitală: sectorul public, financiar, telecom, e-commerce, software development, virtualizare sau dezvoltare cloud.DefCamp 2015 (3)

Pe lângă cei care luptă pentru protejarea dispozitivelor și programelor de pe computere, la DefCamp 2016 participanții vor putea experimenta atacarea sistemelor informatice într-un mediu controlat, în cadrul concursurilor pregătite de organizatori. Astfel, Hacking Village este o zonă special amenajată, în care vor fi implementate diverse scenarii întâlnite în viața reală. DefCamp Capture the Flag, IoT Village, Hack the Bank, Target John, Startup Corner, Wifi Pwned Board, Critical Infrastructure Attack, App2Own, Ariadne’s Thread sunt competițiile la care se vor putea întrece participanții, pentru a-şi îmbunătăţi cunoştintele în domeniu, dar şi pentru a înţelege importanţa securizării sistemelor informatice.DefCamp 2015 (4)

„Vor fi două zile excelente pentru securitatea cibernetică. Pentru DefCamp #7 ne-am concentrat în special pe competiții. Astfel, avem conceptul de Hacking Village, pentru ca oamenii să poată experimenta şi să afle practic ce înseamnă hacking, ce probleme sunt și cum pot fi rezolvate în echipamentele hardware pe care ne bazăm viețile sau în soluțiile software pe care le folosim cu toții. În aceste două zile pline, avem experți din diverse țări și subiecte care să ne pregătească pentru noul an al provocărilor ce ţin de securitate cibernetică“, a declarat Andrei Avădănei, fondatorul și coordonatorul DefCamp.

DefCamp 2016 este organizată de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România, în parteneriat cu Orange România. Conferința se bucură de sprijinul Bitdefender și Beyond Security.

 

Etichete: