ASUS ZenBook UX430 și UX530, disponibile și la noi

Noile portabile oferă productivitatea caracteristică ecranelor mai mari, fără o creștere considerabilă a dimensiunilor, fiind cele mai subțiri modele ZenBook ce dispun de grafică dedicată de înaltă performanță.

Scris de | 11 mai, 2017
ASUS ZenBook UX430 și UX530, disponibile și la noi

ASUS ZenBook UX430 are un ecran de 14″, montat într-un corp compact, mai mic decât carcasa multor laptopuri de 13″. Această realizare a fost posibilă prin îngustarea ramei la 7,18 mm, generând un raport ecran/corp de 80% pentru maximizarea productivității și a confortului. Acest ecran compact permite micșorarea carcasei, crescând portabilitatea.Laptopul este motorizat de cele mai noi procesoare Intel Core i7 de generația a 7-a și de grafica dedicată NVIDIA GeForce 940MX. Memoria RAM DDR4 poate cuantifica până la 16GB, iar datele sunt stocate pe unități SSD rapide, cu o capacitate de până la 512GB. Mai găsim un conector reversibil USB Type-C (USB-C) folosit și pentru ieșirea video, care facilitează conexiunile în dublu sens. Acesta este însoțit de un port USB 3.1 Gen 1 Type-A, un port Micro HDMI și un slot pentru carduri SD. Alte puncte forte: Windows 10, bateria este litiu-polimer de 50Wh și conferă portabilului o autonomie de până la 9 ore, măsoară numai 15,9mm și are greutatea de doar 1,25Kg, sunetului imersiv este semnat Harman Kardon, tastatura este iluminată, iar cursa tastelor este de numai 1,4 mm, în plus dispune de un senzor de amprente amplasat în touchpad, ce suportă Windows Hello.ZenBook UX430 vine în opțiunile de culori Royal Blue și Rose Gold, fiind acoperit cu un strat aplicat prin litografie nanoimprimată (NIL) ce oferă sclipiri luxoase. Pentru aceia care preferă aspectul clasic, schemele de culori Quartz Grey și Shimmer Gold au finisaje metalice sablate, fără acoperire NIL.

ZenBook UX530: pentru o imagine de ansamblu

ZenBook UX530 este conceput pentru utilizatorii care doresc un ecran mai mare, de 15,6″, cu ramă subțire, montat într-o carcasă cu mult mai mică decât cele specifice clasei din care face parte. Laptopul măsoară doar 16,9 mm în grosime și are o greutate de numai 1,63 Kg. Acesta integrează aceleași componente puternice ca și UX430, la care se adaugă grafica ultra-performantă NVIDIA GeForce GTX 950, cu port HDMI.Prețuri și disponibilitate

Laptopul ASUS ZenBook UX430 este deja disponibil în România, la prețuri ce pornesc de la aprox. 4.450 lei (UX430UA, cu Intel Core i5 și placă video integrată). Modelul ZenBook UX530 va intra pe piață în cursul lunii mai 2017, la prețuri ce pornesc de la 5.100 lei (TVA inclusiv).

Etichete: