ASUS aduce un refresh gamei Zenbook și lansează noi device-uri aduse la standardele lui 2022

Scris de | 13 mai, 2022
ASUS aduce un refresh gamei Zenbook și lansează noi device-uri aduse la standardele lui 2022

ASUS a prezentat edițiile 2022 din portofoliul Zenbook. Laptopurile compacte aduc inovații și cele mai noi tehnologii pentru a oferi mai multă productivitate în activitățile de creare de conținut.

ASUS a prezentat gama 2022 de laptopuri Zenbook Pro și Zenbook S în cadrul evenimentului online The Pinnacle of Performance. Noile serii Zenbook Pro și Zenbook S includ laptopuri standard, convertibile și cu două ecrane, cu dimensiuni cuprinse între 13 și 17,3 inchi, toate cu un design nou și cu cele mai recente procesoare Intel Core din seria H de generația a 12-a sau procesoare AMD Ryzen 6000 din seria H, până la GPU-uri NVIDIA GeForce RTX din seria 30 pentru laptopuri, cu beneficiile ecosistemului NVIDIA Studio.

ASUS a încheiat un parteneriat cu NVIDIA pentru a aduce NVIDIA Studio pe noile laptopuri Zenbook Pro, inclusiv optimizări software și drivere NVIDIA Studio preinstalate, pentru o performanță și o fiabilitate sporite în aplicațiile creative. Artiștii vor avea acces la instrumente exclusive NVIDIA, inclusiv NVIDIA Omniverse pentru editare și colaborare 3D, NVIDIA Broadcast pentru livestreaming și NVIDIA Canvas pentru pictură de peisaje asistată de inteligența artificială.

Toate laptopurile premium din seriile Zenbook Pro și Zenbook S din 2022 au un design „Zen modern”, care le conferă un aspect simplu, cu detalii noi, cum ar fi evidențierea marginilor tăiate în trepte cu diamantul și noua monogramă ASUS „A” de pe capac.

Pentru performanțe bune într-o carcasă compactă, seriile Zenbook Pro și S utilizează acum până la cele mai recente procesoare Intel Core din seria H de generația a 12-a sau AMD Ryzen 6000 din seria H. Performanța maximă susținută, până la un TDP combinat de până la 140W, în funcție de model, este asigurată de soluții de răcire noi în întreaga gamă, inclusiv ASUS IceCool, IceCool Plus și IceCool Pro.

În plus, Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) și Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) introduc noul Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra), un mecanism de auto-înclinare, care ridică ecranul tactil secundar ASUS ScreenPad Plus sau tastatura ASUS ErgoSense pentru a permite o răcire îmbunătățită și o mai bună ergonomie.

ASUS Zenbook Pro 16X OLED

Modelul de top al noii game este Zenbook Pro 16X OLED, un laptop destinat creatorilor, cu o multitudine de caracteristici concepute pentru a ajuta creativitatea on the go, inclusiv mecanismul AAS Ultra. Zenbook 16X OLED are un corp monobloc compact de 2,4 kg, prelucrat la CNC dintr-un aliaj de aluminiu rezistent, de calitate aerospațială, din seria 6000, care are o grosime de 16,9 mm.

Zenbook Pro 16X OLED este un laptop validat de NVIDIA Studio, bazat pe procesoare Intel Core care urcă în gamă până la un i9-12900H de generația a 12-a, precum și de o placă video pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 3060, modelul oferind performanțe mobile bune.

În plus, componentele din nucleul său trebuie să fie răcite eficient pentru a-și atinge potențialul maxim. Acest proces începe cu noul sistem de răcire ASUS IceCool Pro, care utilizează două ventilatoare silențioase IceBlades, fiecare cu 97 de pale curbate 3D. Acestea răcesc camera de vapori și conductele de căldură de 5 mm care vin de la CPU și GPU, iar aerul cald este evacuat către exterior prin intermediul noului mecanism AAS Ultra, cu o ridicare de 14,5 mm, care înclină, de asemenea, tastatura cu 7° în mod ergonomic.

Rezultatul este că procesorul și GPU-ul pot funcționa la un TDP combinat de până la 140W în modul Performance fără blocaje, nivelul de zgomot fiind sub 40 dB în modul Standard. În plus, bateria de 96 Wh oferă o autonomie de până la 10 ore.

Pentru imagini mai bune, Zenbook Pro 16X OLED este echipat cu un ecran tactil OLED HDR 16:10 de 16 inci cu rezoluție 4K, 550 niți și Dolby Vision. Validat PANTONE, acesta are o gamă de culori de calitate cinematografică 100% DCI-P3 și este certificat VESA DisplayHDR True Black 500 pentru nuanțele de negru.

Alte caracteristici includ noul sistem de iluminare ASUS White-RGB, care permite o interactivitate inteligentă, cum ar fi alertele vizuale pentru starea de alimentare sau de performanță, controlerul rotativ ASUS Dial și un touchpad mărit cu feedback haptic pentru confort de tip „click-anywhere”.

ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED

Zenbook Pro 14 Duo OLED este un laptop cu două ecrane, destinat creatorilor. Este totodată și primul laptop cu ecran OLED de 14,5 inci 2,8K 120 Hz din lume. Dispune de un touchscreen secundar ScreenPad Plus de 12,7 inci, și de mecanismul cu înclinare automată AAS Ultra, care îmbunătățește atât răcirea, cât și ergonomia.

Zenbook Pro 14 Duo OLED se bucură și de o certificare Intel Evo, dar și de un procesor flagship Intel Core i9 12900H de generația a 12-a și de GPU-ul pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti din clasa destinată creatorilor. Tehnologia de răcire ASUS IceCool Plus e ajutată de mecanismul AAS Ultra, care ventilează carcasa și înclină ecranul tactil secundar ScreenPad Plus cu 12°, poziționându-l la un unghi confortabil pentru atingere și vizualizare.

Pentru imagini de clasă studio, ecranul tactil principal Dolby Vision 2,8K OLED HDR 16:10 oferă o rată de reîmprospătare de 120 Hz, o luminozitate de vârf îmbunătățită de 500 de niți, o acuratețe a culorilor validată de PANTONE și o gamă de culori DCI-P3 de calitate cinematografică acoperită în proporție de 100 %, precum și o protecție a ochilor certificată de TÜV Rheinland.

Pentru utilizatorii care au nevoie de un afișaj mai mare, modelul existent Zenbook Pro 15 Duo OLED de 15,6 inchi (UX582) a fost actualizat pentru anul 2022, iar acum dispune de un procesor Intel Core i9-12900H de generația a 12-a, cu un GPU pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 3060. 

Seria Zenbook Pro

Pe lângă modelele de 14,5 și 16 inci, seria Zenbook Pro include și noul laptop convertibil Zenbook Pro 15 Flip OLED (UP6502) de 15,6 inchi și Zenbook Pro 17 (UM6702), primul Zenbook de 17,3 inci din istorie.

Versatilul Zenbook Pro 15 Flip OLED, certificat Intel Evo, este echipat cu primul ecran tactil OLED de 15,6 inci cu rezoluție 2,8K și 120 Hz. De asemenea, laptopul beneficiază de un procesor Intel Core i7 de până la generația a 12-a și de noua grafică Intel Arc A370M.

Designul prezintă margini tăiate în trepte cu diamantul, o balama ErgoLift de 360° și o cameră IR HD pentru autentificarea facială rapidă. Un senzor combinat de lumină ambientală și de culoare RGB permite ajustarea automată a luminozității și culorii. Pentru o experiență audio mai bună, sistemul audio Dolby Atmos cu patru difuzoare, certificat Harman Kardon, oferă un sunet multidimensional.

Zenbook Pro 17 dispune de un ecran tactil expansiv 2,5K IPS NanoEdge Dolby Vision de 17,3 inci, validat PANTONE, cu o rată de reîmprospătare de 165 Hz. Performanța și productivitatea sunt puse în funcțiune de un procesor AMD Ryzen 9 6900HX și de un GPU NVIDIA GeForce RTX 3050. Pentru experiența audio, există un sistem audio Dolby Atmos certificat Harman Kardon, acționat de un amplificator.

Seria Zenbook S

Seria Zenbook S primește, de asemenea, două noi modele de 13,3 inci, concepute pentru portabilitate: convertibilul Zenbook S 13 Flip OLED și Zenbook S 13 OLED, cel mai ușor laptop OLED de 13,3 inci din lume.

Cu balamaua versatilă ErgoLift de 360°, Zenbook S 13 Flip OLED le permite utilizatorilor să lucreze sau să se joace în orice mod doresc: laptop, cort, stand sau tabletă. Noul design unibody, realizat din aliaj premium de magneziu-aluminiu și finisat într-o gamă de două culori noi, are o greutate de 1,1 kg și o grosime de 14,9 mm.

În plus, procesorul Intel Core i7 din a 12-a generație îi oferă performanța necesară pentru mai orice sarcină. De asmenea, device-ul dispune și de o baterie de lungă durată de 67 Wh, trei porturi ultra-rapide Thunderbolt 4 USB-C și un cititor de carduri microSD.

Zenbook S 13 Flip OLED este dotat cu funcții concepute pentru a spori securitatea și eficiența. O funcție de detectare a prezenței permite conectarea și deconectarea automată atunci când utilizatorul se apropie, respectiv se îndepărtează de laptop, iar un senzor de amprentă digitală pe butonul de alimentare permite conectarea cu o singură atingere, fără parolă.

Un senzor de culoare RGB ajustează automat luminozitatea afișajului și temperatura de culoare pentru a se potrivi cu mediul ambiant. Proiectat în colaborare cu Intel, Zenbook S 13 Flip OLED îndeplinește cerințele unui laptop Intel Evo prin specificațiile hardware-ului Intel și principalele obiective de experiență privind capacitatea de reacție, trezire instantanee, durata de viață a bateriei, precum și încărcarea rapidă.

Zenbook S 13 OLED integrează o serie de tehnologii în carcasa din aliaj de magneziu și aluminiu de 14,9 mm și 1 kg, incluzând un procesor până la AMD Ryzen 7 6800U cu grafică AMD Radeon 680M. Laptopul este finisat într-una dintre cele patru culori noi: Ponder Blue, Aqua Celadon, Vestige Beige sau Refined White. În plus, autonomia bateriei de până la 19 ore și conectivitatea care include USB 3.2 Gen 2 Type-C și USB-C Easy Charge, fac din Zenbook S 13 OLED un laptop potrivit pentru cei care lucrează remote.

Ecranul tactil 16:10 2,8K OLED HDR NanoEdge Dolby Vision este validat PANTONE, certificat VESA DisplayHDR True Black 500 pentru nuanțele de negru și are o gamă de culori care acoperă 100% gamutul de culoare DCI-P3.

Etichete: , , , , , , ,