IFA 2018: Samsung lansează primele televizoare comerciale cu rezoluție 8K și inteligență artificială

Scris de | 30 august, 2018
IFA 2018: Samsung lansează primele televizoare comerciale cu rezoluție 8K și inteligență artificială

În cadrul târgului IFA de la Berlin, sud coreeni de la Samsung au anunțat cele mai noi televizoare cu rezoluție 8K. Noile modele QLED sunt disponibile în versiuni  de 65, 75, 82 și 85 de inchi și au o luminozitate de până la 4.000 de niți. Ele se vor găsi în magazine sub numele de Q900R.

Televizoarele cu ecrane mari (65 inchi sau mai mari) devin din ce în ce mai vândute, cu peste 11 milioane de modele vândute anul trecut. În 2013, 3% din piață era formată din modele cu ecran 4K, astăzi 70% din piață sunt televizoare cu rezoluție 4K, iar conform celor de la IHS Markit aproximativ 16 milioane de modele vor fi vândute în 2018. Piața de televizoare cu  ecranelor ultra-mari (75 inchi sau mai mari) va crește de două ori până în 2020 conforma aceluiași studiu de la IHS Markit.  Samsung a vândut 1,9 milioane de televizoare de peste 75 de inchi, iar până în 2020 se așteaptă să ajungă la peste 5,1 milioane de modele vândute la nivel global.

Noua generație este compatibilă cu formatul HDR10+, o tehnologie Amazon și Samsung. QLED 8K beneficiaă de avantajele tehnologiei Direct Full Array Elite, care afișează imagini detaliate, cu peste un miliard de culori ce redau 100% volumul de culoare, cu un contrast foarte bun și o luminozitate excelentă.  Televizoarele 8K QLED folosesc tehnologie proprietară 8K Upscaling, bazată pe inteligența artificială, iar ele pot crește artificial rezoluția indiferent dacă sursa vine din streaming VOD, prin USB sau chiar și prin screen mirroring. Procesorul Quantum 8K recunoaște modele, obiecte și imagini și va realiza upscaling în funcție de imaginea afișată.

Noile televizoare Samsung păstrează din inovațiile gamei vechi QLED, dar acum totul poate fi mai personalizabil sau mai bine integrat în design-ul interior al locuinței. De exemplu, modul Ambient care îți permite să transformi ecranul negru al televizorului într-un spațiu dinamic prin imitarea pattern-ului de pe peretele din spate poate fi dus la un nou nivel. Poți atașa o ramă și să optezi pentru o imagine “de muzeu” care să se afișeze atunci când televizorul este în stand by. Am avut ocazia să vedem la lucru acest peisaj și este de-a dreptul incredibil, chiar spui că ai în față un tablou și poți opta ca scena să se schimbe la un anumit interval de timp.

 

Se păstrează, de asemenea, elemente precum One Remote, cu care poți seta și controla dispozitivele conectate la televizor (consolă, sistem audio etc), dar și One Invisible Connection, un cablu optic de 5 metri care îți oferă mai multe posibilități de amplasare a TV-ului. Cablul se conectează în One Connected Box, dispozitivul care reunește toate tipurile de intrări și ieșiri pentru conectarea cablurilor și a dispozitivelor.

Pe unele piețe, noile modele QLED 8K de la Samsung vor fi disponibile începând cu luna septembrie pentru prețuri cuprinse între 5.000 și 15.000 de euro.

Etichete: , , , , , ,