Huawei a anunțat Mate X, un smartphone cu ecran de 7.2 inchi pentru gameri

Scris de | 16 octombrie, 2018
Huawei a anunțat Mate X, un smartphone cu ecran de 7.2 inchi pentru gameri

Huawei a anunțat astăzi cele mai noi smarphone-uri Mate 20, iar sfârșitul evenimentului a veni cu câteva surprize. Pe lângă Mate 20 și Mate 20 Pro, compania a anunțat lansarea unui smartphone cu ecran uriaș, 7.2 inchi.

Huawei Mate 20 X are un ecran OLEDD de 7.2 inchi, iar compania îl promovează ca un dispozitiv de gaming și chiar i-au realizat un gamepad care îl face mai manevrabil în sesiunile intense de jucat. Se conectează prin tehnologia Bluetooth, se atașează pe partea stânga a smartphone-ului și are un controller analog și un D-pad. Arată ca un Nintendo Switch, dar cu un ecran mai mare cu o rezoluție mai bună, o baterie mai mare, iar difuzoarele sunt mai mai bune.

Din punct de vedere al specificațiilor putem spune că are sub carcasă un procesor Kirin 980, alături de 6 GB de memorie RAM și o baterie de 5.000 mAh, fiind de asemenea compatibil cu un stylus Huawei. Dispune de certificarea IP53 și are o cameră triplă ca și Mate 20 Pro. Huawei a anunțat pentru acest dispozitiv un nou sistem de răcire, “vapor chamber & graphene film” care ar trebui să țină telefonul în temperaturi optime după procese intense. Au făcut chiar și o comparație după o oră de gaming cu iPhone Xs Max și Samsung Galaxy Note 9, iar Mate 20 X atingea 37.4 grade în panoul frontal în timp ce iPhone Xs Max ajungea la 40.6 grade și Samsung Galaxy Note9 la 39.4 grade Celsius.

Huawei Mate 20 X va ajunge în magazine începând cu 26 octombrie pentru un preț de aproximativ 899 de euro. Nu avem încă informații privind disponibilitatea pe piața locală.

Etichete: , , ,