Știri la cald externe: Bruxelles amână trecerea la 5G

Scris de | 10 aprilie, 2019
Știri la cald externe: Bruxelles amână trecerea la 5G

The Brussels Times: Radiation concerns halt Brussels 5G development, for now

Planurile pentru un proiect pilot ce prevedea implementarea unei rețele 5G în Bruxelles au fost amânate datorită  suspiciunii că ar afecta sănătatea cetățenilor. Ministrul Mediului, Céline Fremault a declarat că „nu pot primi cu brațele deschise o astfel de tehnologie dacă standardele privind radiațiile, ce protejează cetățenii, nu sunt respectate, fie 5G or altele” și a continuat prin „locuitorii din Brussels nu sunt porcușori de Guinea, ca sănătatea lor să fie vândută pentru profit. Nu putem să lăsăm nimic în dubiu”.The Guardian: Google’s world-first drone delivery business wins approval in Canberra

Casa, Autoritatea Aviatică din Australia, a autorizat Google să livreze cu drone pachte ce pot conține mâncare, băuturi ori medicamente în orașul Canberra. Purtând nume Project Wing, proiectul de livrări cu ajutorul dronelor a fost supus unor teste ce au durat 18 luni. Livrările vor fi făcute doar la anumite ore din zi, iar dronele vor trebuie să nu traverseze drumuri importante și să păstreze distanța față de oameni și înălțimea la sol.

Gsmarena : Huawei Mate X will be available in June, was briefly listed on Vmall

Huawei Mate X va fi disponibil pe piața din China din iunie. Informația a fost scăpată de Vmall (retailer online Huawei). De atunci pagina respectivă nu mai este accesibilă. Anterior, Huawei anunțase oficial că Mate X va ajunge pe piață la jumătatea acestui an, la un preț de 2.300 de euro.

Etichete: