Digi Mobil trece datele 4G în banda de 900 MHz

Odată cu extinderea standardului 4G în bandă de 900 Mhz, operatorul face un salt pentru a aduce acoperirea de date 4G la nivelul acoperirii de voce.

Scris de | 17 octombrie, 2019
Digi Mobil trece datele 4G în banda de 900 MHz

Proiectul Digi Mobil a fost derulat cu rezultate optime în județul Argeș și se va extinde gradual în lunile următoare și în alte zone ale țării. În paralel cu adoptarea standardului 4G în banda de frecvențe de 900 MHz, operatorul de telefonie va utiliza și tehnologia 2G.

”Încă de la prezentarea ofertei de telefonie mobilă, în 2007, a Grupului Digi | RCS & RDS ne-am propus să aducem pe piața locală cele mai bune servicii de telefonie mobilă și date mobile la cele mai competitive prețuri. Pentru a ne atinge acest obiectiv, am investit continuu în dezvoltarea rețelelor 3G și 4G, în reţeaua de fibră optică, am achiziționat cele mai performante echipamente și am adoptat cele mai inovatoare soluții disponibile în domeniu, am recrutat și pregătit unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, am redesenat și reinventat constant ofertele comerciale”, a declarat Vicepreședintele CA al Digi | RCS & RDS, Valentin Popoviciu.

În prezent, rețeaua Digi Mobil 3G acoperă 99,5% din populația României, iar rețeaua 4G, dezvoltată până acum în benzile de 2100 și 2600 Mhz, a ajuns la o acoperire de 75% a populației, fiind acoperite inclusiv tunelurile metroului. Din iunie anul acesta , compania a dobândit noi capabilități, prin punerea în funcțiune a primelor stații de emisie 5G în banda de frecvență 3500 Mhz. Primele stații de emisie 5G sunt în cele mai aglomerate zone din București, Constanța (inclusiv Mamaia), Iași, Cluj-Napoca și Oradea, fiind urmate de Sinaia, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov, Brașov, Timișoara, Craiova, Sibiu și Brașov, pe Valea Prahovei.

Etichete: ,

Sursa: Digi Mobil introduce serviciul de date mobile 4G în banda de frecvenţe de 900 MHz