OPPO a lansat încărcătorul ultra-rapid de 125W

OPPO a anunțat astăzi lansarea oficială a noilor sale tehnologii de încărcare: încărcătorul ultra-rapid 125W, dispozitivul pentru încărcare wireless AirVOOC de 65W, încărcătorul SuperVOOC mini portabil de 50W, precum și încărcătorul mini de 110W.

Scris de | 15 iulie, 2020
OPPO a lansat încărcătorul ultra-rapid de 125W

Tehnologia de încărcare rapidă de 125W dezvoltată de OPPO,  marchează un nou progres tehnologic în ceea ce privește industria telefoniei mobile. Algoritmul avansat de criptare, precum și stabilizatorii de temperatură permit utilizarea sigură și eficientă a dispozitivelor de încărcare rapidă. Încărcătorul wireless AirVOOC de 65W permite o încărcare mai rapidă comparativ cu tehnologia de încărcare cu fir. De asemenea, încărcătorul mini SuperVOOC de 50W și încărcătorul de 110W, lansate în premieră, reprezintă inovațiile unice ale tehnologiei de încărcare VOOC a OPPO.Încărcare rapidă în era 5G

Tehnologia de încărcare rapidă de 125W a OPPO se bazează pe încărcare directă, capabilă să încarce o baterie de 4000mAh până la 41% în doar 5 minute și să o încarce complet la cea mai rapidă viteză, și anume în 20 de minute. Totodată, tehnologia este compatibilă cu protocoalele de încărcare rapidă anterioare SuperVOOC și VOOC și acceptă, de asemenea, protocoalele de masă, inclusiv 65W PD și 125W PPS. În prezent, aceasta reprezintă cea mai avansată tehnologie de încărcare rapidă din industrie.Pornind de la design-ul tehnic al SuperVOOC, tehnologia de încărcare de 125W a fost supusă unei actualizări complete a arhitecturii hardware. Aceasta poate suporta o schemă de încărcare de până la 20V 6.25A, în timp ce proprietățile de densitate a puterii au fost semnificativ îmbunătățite pentru a reduce eficient timpul de încărcare, fără a crește însă dimensiunea încărcătorului. Bateria dispune de două celule 6C cu o rată a bateriei și structuri multiple de ultimă generație, tehnologie de tip charge pump și MCU integrat  pentru a îmbunătăți eficiența încărcării. În plus, tehnologia din spatele încărcătorului de 125W a îmbunătățit caracteristicile de siguranță prin adăugarea a 10 senzori de temperatură adiționali care monitorizează statusul încărcării și asigură siguranță maximă în timpul încărcării. Mai mult, platforma utilizează măsuri de protecție împotriva supratensiunilor, cablu Type-C to Type-C, precum și un algoritm de criptare cu rezistență înaltă de până la 128 biți pentru a spori siguranța.

Încărcare wireless AirVOOC

Tehnologia de încărcare rapidă wireless AirVOOC de 65W poate încărca complet o baterie de 4000mAh în doar 30 minute. Reducerea interferențelor în frecvență permite astfel o aplicare cât mai largă a încărcării wireless. Tehnologia este dotată cu de cinci ori mai multe măsuri de siguranță comparativ cu tehnologia FOD (Foreign Object Detection). De asemenea, este compatibilă cu standardul Qi, oferind utilizatorilor o experiență de încărcare wireless super-rapidă. Mai mult, OPPO a prezentat o tehnologie de încărcare conceptuală wireless pentru încărcătorul wireless AirVOOC de 65W. Aceasta dispune de o sticlă perfect sculptată, realizată cu ajutorul unei tehnologii rapide de prototipare fără tipar, fiind astfel prima aplicare a acestui tip de tehnologie din industria produselor electronice de consum. Partea inferioară a încărcătorului este echipată cu un cooler semiconductor pentru a regla temperatura, asigurându-se astfel că smartphone-ul nu s-a încins pe durata încărcării. Astfel, temperatura din spatele telefonului este cu 2℃ mai mică decât în cazul utilizării unui ventilator de disipare a căldurii. Design-ul unic face ca încărcarea telefonului mobil să fie mai convenabilă, având capacitate de încărcare de mare putere.Seria de încărcătoare ultra-small de mare putere

De asemenea, OPPO a lansat astăzi cel mai mic și subțire încărcător din lume, mini SuperVOOC de 50W, și încărcătorul mini de 110W, care dispune de o arhitectură duală unică. Cel de 50W a fost realizat la o dimensiune similară unui portcard, peretele acestuia având o grosime de doar 1,05 c și este compatibil cu protocoalele VOOC, suportă protocoale de masă precum 27W PD și 50W PPS și poate încărcă o varietate de dispozitive, inclusiv telefoane mobile și laptopuri.SuperVOOC 110W sfidează și el limitele de dimensiune și eficiență atunci când vine vorba de adaptoare de mare putere. Pe lângă folosirea arhitecturii duale inovatoare ce permite realizarea conversiei puterii eficiente și controlul temperaturii, încărcătorul mini de 110W este realizat pe baza îmbinării de structuri laminate și compacte, care minimizează dimensiunea acestuia, la doar 35.76 cm3 – asemănător cu dimensiunea unui încărcător normal de 18W.“Dezvoltarea accelerată a tehnologiei 5G la nivel global și diversificarea din ce în ce mai mare a aplicațiilor cu un consum ridicat de energie, cum ar fi aplicațiile de gaming sau cele de redare video, reprezintă noi provocări în ceea ce privește durata de viață a bateriei telefoanelor mobile și experiența de încărcare a acestora. OPPO este un lider al dezvoltării tehnologiei de încărcare rapidă încă de la lansarea încărcătorului VOOC din anul 2014. În prezent, ne-am propus să continuăm consolidarea expertizei și a avantajelor obținute în domeniul tehnologiilor de încărcare rapidă de mare putere, wireless și ultra-small, astfel încât să le oferim utilizatorilor o experiență de încărcare ultra-rapidă, sigură, eficientă și convenabilă.” a declarat Jeff Zhang, Chief Charging Technology Scientist în cadrul OPPO.

 

Etichete: