Top 10 trotinete electrice 2020: Care sunt cele mai bune modele de pe piață

Trotinetele electrice sunt o modalitate de transport din ce în ce mai populară în 2020, foarte multă lume din mediul urban optând pentru această soluție de deplasare datorită costurilor reduse, a rapidității de mișcare în orașele congestionate, sufocate de trafic. 

De ce să alegi o trotinetă electrică

Trotinetele electrice sunt extrem de populare în zilele noastre, indiferent că ne referim la adulți sau copiii care sunt în permanență în căutarea unui mijloc de transport fiabil, economic și inedit. De asemenea, trotinetele electrice sunt și o modalitate prin care-ți poti gestiona timpul liber făcând toate acele activități care-ți fac placere (de exemplu, sa te plimbi, sa descoperi lucruri noi in vacante, sa mergi la cumparaturi etc.) în timp util.

Copiii sunt ochi și urechi când vine vorba de gadget-uri și de noi lucruri ideale pentru joacă, iar prin intermediul unei trotinete electrice se pot deplasa la școala, se pot distra alături de alți copii vizitând orașul sau pot învăța cum să fie mai responsabili față de resursele din mediul înconjurător.

Care sunt avantajele unei trotinete electrice

  • Fiabilitate sporită în trafic

Cu ajutorul unei trotinete electrice îți va fi mult mai ușor să te deplasezi atât în scop personal, cât și în scop profesional. Vei putea în sfârșit să eviți ambuteiajul la orele de vârf și vei putea inclusiv să apelezi la o serie de scurtături ca să ajungi mai repede la destinație.

  • Economie

Dat fiind motorul electric care are un consum extrem de mic, vei reuși să economisești nu doar timp, cât și bani. Nu va mai trebui să-ți pui problema că trebuie să alimentezi mașina cu benzină sau că trebuie să-ți gestionezi timpul cu exactitate astfel încât să nu pierzi autobuzul.

  • Contribui la grija față de mediul înconjurător

Formele de transport moderne reprezintă aproximativ 70% din poluarea zilelor noastre. Reducând utilizarea automobilului personal poți contribui la conservarea rezurselor naturale pe termen lung, cât și la reducerea poluării, lucru care de altfel se va resimți în buzunarul tău.

Top trotinete electrice 2020: Cum să alegi cea mai bună variantă

Ideal este să-ți alegi trotineta electrică în funcție de nevoi, raportându-te la timpul estimativ și la distanțele pe care îți vei dori să le parcurgi. Cu cât acestea sunt mai mari, cu atât autonomia bateriei ar trebui să fie mai crescută. De altfel, nu uita că și greutatea ta este un element pe care trebuie să-l iei în considerare, la care să adaugi 2-3 kg pentru hainele și accesoriile pe care le vei purta în timpul utilizării.

Și tipul roților îți pot influența experiența în utilizare, la fel ca și materialul din care este confecționat cadrul, care ar trebui să fie mai durabile și mai rezistente cu cât sunt mai anevoioase drumurile pe care le vei parcurge.

Top 10 cele mai bune trotinete electrice în 2020

  • Trotineta electrica Dualtron X, Viteza maxima 100 Km/h, Autonomie 150 Km/h, 2 Motoare 3360 W, Roti pneumatice 13″

Trotineta electrică Dualtron X este prevăzută cu două motoare care acționează mai puternic ca niciodatăă, oferindu-ți acea autonomie ridicată de până la 150 km și o viteză de până la 100km/oră. Totodată, trotineta este prevăzută și cu un scaun astfel încât să te simți mai confortabil chiar și după o zi plină de provocări în care ai stat în picioare, oferindu-ți șansa de a te relaxa.

Roțile pneumatice de 13” vor răspunde în câteva milisecunde, trotineta fiind prevăzută inclusiv cu frâne ABS, având disc pe față, cât și disc hidraulic pe spate. Grosimea roților îți va oferi mai multă siguranță în trafic și în zonele cu denivelări, chiar și în zonele montane.

  • Trotineta electrica ZERO 11x, Autonomie 160 Km (Baterie LG), Viteza 110 Km/h, Motor 2 x 1600W, Roti pneumatice 11″, Suspensii hidraulice

O variantă mai accesibilă din punct de vedere a prețului, dar care nu lasă loc de compromisuri în utilizare și un model mai clasic de trotinetă electrice este ultima lansare a brandului renumit în materie de trotinete – ZERO.

Trotineta electrică ZERO 11x vine cu suspensii hidraulice, cât și cu roți pneumatice, atât pe față, cât și pe spate.  Aceasta este prevăzută și cu faruri care oferă o vizibilitate ridicată și o călătorie fără griji chiar și în condiții de vizibilitate redusă.

Poate fi utilizată de către persoanele cu o greutate de până la 150 kg la drum anevoios și până la 200 kg pe șosea, inclusiv în pantele cu un unghi de pâână la 45°.

Chiar dacă această trotinetă poate atinge viteza maximă de 110 km/h este de preferat să nu eviți și analiza legislației care prevede o utilizare obișnuită, fără permis, pentru limita maximă de 25 km/h.

  • Trotineta electrica Dualtron Spider Limited, Viteza mxima 65 Km/h, Autonomie 80 Km, Putere motor 3000W, Roti pneumatice 10″

O opțiune ceva mai fiabilă atât din punct de vedere al prețului, cât și al greutății (având o greutate de doar 21 kg spre deosebire de modelul inițial care cântărește 60 kg) este Dualtron Spider Limited. Deși nu vine cu o autonomie la fel de impresionantă, pentru cei mai mulți aceasta poate fi alegerea ideală.

Nu lipsesc materialele de cea mai bună calitate cu o densitate redusă care-i oferă o durabilitate ridicată în orice condiții (aliaj aerospațial, fibră de carbon, magneziu).

Acest model îți oferă posibiliatea de a-l personaliza după bunul plac la fiecare utilizare, fiind ideală atât pentru începători, cât și pentru avansați.

  • Trotineta electrica Dakor VEGA, Viteza maxima 50-60 Km/h, Autonomie 80 Km, Putere motor 2 x 1000W, Roti pneumatice 10″

Nici modelul standard Dakor VEGA nu putea lipsi din acest top, fiind o trotinetă electrică care poate suporta o greutate până la 120 kg și care este echipată cu 3 viteze interschimbabile după nevoi.

Ca și modelele premium de trotinete electrice, Dakor VEGA este prevăzută cu o baterie LG ce-i oferă o autonomie de până la 80 km după o singură reîncărcare, asigurându-i durabilitatea chiar și după utilizări îndelungate. Viteza maximă atinsă poate fi reglată la valoare de 25 km/h astfel încât să poți circula în voie pe toate drumurile publice.

  • Trotineta electrica ZERO 10x, Autonomie 60-80 Km, Viteza 65 Km/h, Motor 2 x 1200W, Roti pneumatice 10″

Roțile pneumatice de 10” sunt ideale pentru a-ți păstra confortul și siguranța la drum lung. Motorul dual prevăzut cu hub permite adaptarea la unul dintre cele trei module de viteză dorite – ECO, Turbo sau preferențial, utilizând puterea unui singur motor pentru o deplasare de până la 80 km.

  • Trotineta electrica Kugoo G-Booster, Viteza maxima 55 Km/h, Autonomie 85 Km, Motor 2 x 800 W, Roti pneumatice 10″

În ciuda accesibilității de preț, trotineta este prevăzută cu două motoare, faruri, suspensii pe ambele roți, dar și cu o baterie gata de drum după doar 10 ore de reîncărcare (modelele anterioare necesitau chiar și până la 24 ore). Totodată este ideală pentru a fi utilizată chiar și în pante de până la 35°. Display-ul LCD face posibilă o bună cunoaștere și gestionare a parametrilor.

  • Trotineta electrica Ninebot by Segway KickScooter MAX G30, Viteza maxima 25 Km/h, Autonomie 65 Km, Motor 350 W, IPX5,Bluetooth

Trotineta deține integrată inclusiv funcția Bluetooth care-ți permite să te bucuri de un control în exclusivitate asupra siguranței fizice a trotinetei, oferindu-ți șansa inclusiv s-o protejezi de furt. Roțile de 10” sunt prevăzute cu un film de silicon ce protejează împotriva penelor, iar grosimea acestora îți permite să te bucuri de călătorii îndelungate cu maxim de confort.

De asemenea, acestă trotinetă este prevăzută cu un mecanism “responsabil” care gestionează și previne pierderile inutile de energie, deci vei avea parte de un consum mai redus de energie.

  • Trotineta electrica Nilox DOC ECO, Autonomie 12 Km, Viteza 15 Km/h, Motor 250 W

Această trotinetă electrică este ideală pentru a te deplasa la cumpărături sau la locul de muncă, în limita a 40 minute de condus. Datorită greutății de aproximativ 14 kg această trotinetă pliabilă va fi ușor de transportat și de utilizat, fiind ideală pentru activitățile de zi cu zi.

  • Trotineta electrica copii Razor Power Core E90, Autonomie 80 min, Viteza 16 Km/h

Vorbim în primul rând de modelul Razor Power care este foarte similar cu variantele de trotinete pentru adulți, cel puțin din punct de vedere al designului. Poate fi utilizată fără întrerupere timp de aproximativ 80 minute, în funcție de specificul utilizării, datorită bateriei de 12 V ce asigură o viteză de până la 16 km/h. Această trotinetă electrică îi va oferi celui mic plăcerea de a se bucura în voie de timpul liber în natură, fără a omite siguranța în același timp.

  • Trotineta electrica copii Razor Lil’ E

Vine cu un design atractiv din prisma culorilor vibrante, aceasta fiind o trotinetă cât se poate de simplă și sigură. Mecanismul nu este pliabil iar mânerele sunt îmbrăcate într-un material antiaderent care permite un control mai facil în timpul utilizării.