Bișnița cu PlayStation 5, o activitate ce pare scăpată de sub control. Pe câte console a pus mâna un speculant din Marea Britanie

Scris de | 25 noiembrie, 2020
Bișnița cu PlayStation 5, o activitate ce pare scăpată de sub control. Pe câte console a pus mâna un speculant din Marea Britanie

PlayStation 5 a fost una dintre cele mai așteptate console din istorie. De când consola PS4 produsă de Sony a luat fața Xbox-ului prin numeroase exclusivități și servicii bune oferite clienților, așteptarea pentru noua generație a atins cote uriașe.

Însă stocurile de PS5 nu au fost pe măsura cererii, iar multe persoane mai rău intenționate au căutat să speculeze pe marginea acestei probleme.

Un grup de „bișnițari” din Marea Britanie, denumit CrepChiefNotify a reușit să pună mâna pe nu mai puțin de 3500 de console PlayStation 5, pe care le-a revândut apoi la suprapreț. Practica este una obișnuită în ultima vreme, când cererea pentru noua consolă a crescut dramatic.

Și în România s-au văzut astfel de cazuri pe parcursul ultimelor săptămâni, iar prețurile PS5-urilor „de bișniță” a ajuns chiar și la 7000-8000 de lei, față de 2500 cât costă oficial varianta cu unitate optică.

Revenind la situația din Anglia, grupul în cauză a reușit să cumpere atât de multe console cu ajutorul unor boți programați să cumpere de la marii retaileri online de îndată ce aceștia anunțau stocuri noi.

Având în vedere că pe multe piețe Sony a evitat să își vândă produsul fizic, în magazine, și a făcut din PS5 un bun disponibil exclusiv online, se poate spune că japonezii ar fi trebui să se gândească mai bine înainte să ia o astfel de decizie care să le permită speculanților o cale de cumpărare mai facilă, notează Business Insider.

Nu se știe încă data exactă la care se vor suplimenta stocurile de PS5, iar dacă voiai să te orientezi spre un Xbox Series X|S trebuie să știi că nici de partea verde situația nu stă prea bine. Microsoft se confruntă și ea cu probleme de stocuri, preconizând luna aprilie 2021 ca un termen plauzibil pentru suplimentarea acestora.

Etichete: , , , , ,