Yale lansează o nouă încuietoare inteligentă. Cum funcționează sistemul Linus

Scris de | 11 decembrie, 2020
Yale lansează o nouă încuietoare inteligentă. Cum funcționează sistemul Linus

Yale a lansat Linus, o încuietoare inteligentă pentru ușă, fără cheie, concepută pentru a securiza și îmbunătăți accesul în locuințe, dar și pentru a facilita accesul la servicii la domiciliu cum ar fi livrări, închiriere pe termen scurt, curățenie sau babysitting.

Pe piața locală, brandul Yale este parte a companiei ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo – finlandez cu același nume.

Noua încuietoare smart Linus de la Yale permite utilizatorilor să încuie și să descuie ușa de oriunde s-ar afla. Având la bază o tehnologie software avansată și beneficiind de aplicația mobilă Yale Access, Linus permite intrarea fără cheie. Aceasta oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a vedea cine și când vine, de a acorda chei virtuale pentru oaspeți și de a verifica dacă ușa este deschisă sau închisă.

Un avantaj major al Linus este faptul că poate transforma orice ușă într-una inteligentă, deoarece poate fi integrată cu ușurință, fără asistență tehnică, pe orice tip nou sau deja existent. În plus, încuietoarea inteligentă se conectează și cu sistemele smart home din locuință, cu cele de asistență vocală și cu platformele de închiriere a caselor, pentru un control și o gestionare ușoară a accesului.  

Tehnologie nouă și design interesant

Pentru a proiecta Linus, Yale a colaborat cu designerul elvețian Yves Béhar, fondator și CEO al Fuseproject, companie de design industrial și dezvoltare de brand premiată internațional, ce a creat identități de marcă pentru clienți precum Apple, Hewlett-Packard și Silicon Graphics.

Funcții noi precum blocare/deblocare automată și conectivitate mobilă

Linus poate adăuga funcționalitate unui obiect comun pe care îl deține fiecare casă sau apartament, o ușă. Astfel, există posibilitatea încuierii automate a ușii atunci când locatarii sunt plecați pentru o zi, fie imediat după închidere, fie după o anumită perioadă de timp prin intermediul aplicației mobile Yale Access. Când aceștia revin acasă, cu ajutorul funcției de deblocare automate, ușa se va descuia, mulțumită tehnologiei geo-fencing, fără a mai fi necesare cheile.

Cel mai important aspect este că locatarii pot scăpa de grija încuierii ușii. Prin intermediul aplicației Yale Access, poate fi verificată starea ușii în orice moment. De asemenea, Linus dispune de tehnologia DoorSense care anunță dacă ușa este închisă sau dacă a fost lăsată întredeschisă.

Aplicația mobilă intuitivă Yale Access permite utilizatorilor accesul și controlul încuietorii inteligente de la distanță, printr-o simplă atingere a unui buton de pe smartphone, prin conectarea acesteia la Yale Connect Wi-Fi Bridge. De asemenea, poate fi partajat accesul în locuință cu persoanele de încredere.

Totodată, aplicația oferă acces la activitatea dispozitivului, trimite notificări sau poate bloca și debloca ușa de oriunde din lume. Utilizatorii pot beneficia, de asemenea, prin conectarea la Yale Connect Wi-Fi Bridge, de integrări cu asistenți vocali, cum ar fi Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant.

Ca parte a ecosistemului Yale Access, Linus poate fi conectat cu alte produse din gamă, seifurile inteligente, încuietorile inteligente pentru dulap și alarmele inteligente Yale. Pentru mai mult confort, alarmele inteligente sunt dezarmate automat atunci când încuietoarea este descuiată prin sistemul Yale Access.

Etichete: , , , ,