Cât de populare sunt televizoarele 8K în România

Scris de | 18 decembrie, 2020
Cât de populare sunt televizoarele 8K în România

Deși nu există încă foarte mult conținut 4K pe piața media din România, iar televizoarele care suportă nativ o astfel de rezoluție nu sunt prezente chiar în toate casele, iată că există o cerere destul de importantă pentru TV-urile 8K în România.

În interviul acordat revistei connect, Victor Armășelu, Head of Consumer Electronics Samsung România & Bulgaria a detaliat nivelul de cerere prezent la noi în țară în ceea ce privește astfel de device-uri exclusiviste și scumpe. Surpriza este că cifrele nu sunt chiar atât de joase, având în vedere că un TV 8 poate ajunge și la prețul de 20.000 de lei.

„Televizoarele 8K QLED oferă nivelul maxim de detaliu, în acest moment. Acestea se adresează acelui segment de consumatori care se află în căutarea celei mai bune experiențe de vizionare și pun mare preț spre capabilitățile de funcționare. Acest tip de consumator va căuta conținut 8K și nu va aștepta ca 8K să devină standard”, a declarat Armășelu.

„Odată cu lansarea celei de-a treia generaţii de televizoare 8K, şi acest segment a început să fie din ce în ce mai prezent din punct de vedere statistic în rapoartele de piaţă, iar acest lucru nu poate fi văzut decât ca pe un trend ascendent. Doar anul acesta, Samsung a vândut în România câteva sute de televizoare 8K, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să privim cu încredere spre un viitor în 8K”, a completat acesta.

Etichete: , , ,