Huawei WATCH GT2 PRO: Autonomie de până la 14 zile într-o construcție premium

Scris de | 21 decembrie, 2020
Huawei WATCH GT2 PRO: Autonomie de până la 14 zile într-o construcție premium

După câteva generații mai accesibile, Huawei a reușit să finiseze ceasul inteligent perfect pentru universul utilizatorilor de smartphoneuri Huawei sau pentru cei care folosesc telefoane cu sistem de operare Android.

Funcționează și cu platforma iOS, dar se cunosc limitările aplicației pentru iPhone. Watch GT 2 Pro este un smartphone elegant, cu materiale premium, display luminos, funcții utile pentru pasionații de fitness, dar și o autonomie excelentă.

Piața de dispozitive purtabile a cunoscut o evoluție constantă, iar în Q1 din 2020 a înregistrat o creștere cu 20 de procente, conform analizelor Counterpoint. Ceasurile inteligente sunt pe o piață dinamică și a rămas un sector popular printre dispozitivele mobile în primele 6 luni din 2020, prin comparație cu smartphone-urilor, care au suferit o recesiune ca urmare a pandemiei cauzată de COVID-19.

Au fost livrate aproximativ 42 de milioane de ceasuri inteligente în prima jumătate a lui 2020, cu o creștere de 9% în Europa de la un an la altul, cu Apple care domină piața globală, atât în vânzări cât și în valoare, cu Huawei pe locul doi cu o creștere globală de 57% YoY și cu Garmin pe locul 3. Huawei Watch GT 2 Pro a fost lansat în această toamnă și este cel mai scump ceas inteligent Huawei de până acum.

Acesta folosește propriul sistem de operare și materiale premium, combinate cu autonomia excelentă a modelelor anterioare, monitorizarea parametrilor de sănătate (puls, stres, SPO2) și un suport de până la 100 de activități sportive, dar și GPS integrat.

Ecran din safir

La nivel de construcție, ultimele ceasuri semnate Huawei nu impresionau, dar nu neapărat prin aspect, cât prin materialele utilizate, policarbonatul era la putere, iar partea frontală era dintr-o sticlă cu protecție Gorilla Glass aplicată peste. Watch GT2 Pro plusează și nu are niciun cusur din acest punct de vedere, cu o sticlă din safir în față, șasiu din titan și spate realizat complet din ceramică.

Corpul are un șasiu de culoare gri-închis, iar marginea care înconjoară ecranul este generoasă, cu linii care marchează orele de la 1 la 11 și o săgeată pentru ora 12. Pe dreapta avem două butoane fizice texturate fin pentru feedback tactil, iar unul dintre ele au rol în întoarcerea la ecranul principal, în timp ce altul lansează rapid lista cu activități. Watch GT2 Pro are o greutate de 52 de grame (fără brățară) și are dimensiunile de 46.7 x 46.7 mm, cu o grosime de 11.4 mm.

Ceasul a venit montat direct cu o brățară din piele de culoare gri, o alegere inspirată de către producător. Cutia de retail este una clasică Huawei, cu un interior elegant, iar înăuntru avem un cablu care se conectează la dock-ul de încărcare, precum și o brățară din silicon suplimentară, ideală pentru sesiunile sport. Ambele curele au prindere cu telescop rapidă, ceea ce înseamnă că dacă treci repede de la haine sport la costum nu îți va lua prea mult să schimbi cureaua.

Eu am ales să utilizez brățara din silicon moale pentru că este mai comodă și se potrivește cu stilul meu mai degrabă sportiv din zilele din cursul săptămânii. Oricum, eu aleg să port ceasul non stop, pe parcursul zilei, în timp somnului, la duș, iar brățara din piele nu ar fi rezistat prea mult la apă. În orice caz, am ales să schimb și brățările atunci când am purtat o cămașa sau sacou, iar culoarea gri a brățării din piele este perfectă și se potrivește la toate stilurile mai elegante. Ecranul din safir are dimensiunea de 1.39 inchi și rezoluția 454 x 454 pixeli și este utilizată tehnologia AMOLED.

Sistem de operare și interfață

Sub carcasă, Watch GT 2 Pro are un procesor Kirin A1, 32 de GB de memorie RAM și 4 GB spațiu intern de stocare și rulează sistemul de operare LiteOS, cu o interfață adaptată ceasurilor Huawei. Operarea se realizează cu ajutorul tap-urilor, a swype-urilor și a celor două butoane fizice plasate pe dreapta.

Nu funcționează instant la fiecare tap, dar nu pot spune că este vorba despre un lag, ci mai degrabă este o mică animație de la atingere și până la deschiderea comenzii dorite, una care durează o milisecundă. Dacă apeși butonul fizic de sus vei deschide meniul ceasului și vei găsi aici informații în următoarea ordine: programele de antrenament, rezultatele antrenamentelor, puls, SPO2, somn, stres, exerciții de respirație, jurnal de apeluri, contacte, muzică, declanșator de cameră pe telefon, presiunea atmosferică, compas, notificări, cronometru, timer, alarme, lanternă, găsire telefon și setări.

Dacă alegi să-l apeși dintr- un alt meniu în afară de homepage o să te întoarcă la ecranul principal. Butonul secundar deschide direct zona de antrenamente, sunt disponibile peste 100 de moduri sportive și pe lângă cele obișnuite de alergare (indoor și outdoor), cycling, înot, cățărări pe munte, alergare montană, mers cu skiurile sau snowboard-ul, sunt disponibile și moduri pentru alpinism, canotaj, surfing sau tenis.

Ceasul te ajută să-ți monitorizezi întreaga activitate fizică cu detalii despre puls, saturația de oxigen din sânge și există mai mult de 10 cursuri cu ghidare vocală pentru un antrenament cât mai eficient. Din ecranul principal cu un swipe de sus în jos se deschide zona de comenzi rapide, unde găsim butoanele scurte pentru Do Not Disturb, Screen on, Find my phone, Alarm și setări și tot aici vedem procentul de baterie și dacă suntem conectați la telefon.

Din zona ecranului principal (cu fața de ceas) se accesează notificările printr-un swipe în sus, iar dacă faci stânga-dreapta se trece rapid prin aplicațiile rapide: Ritm cardiac, Stres, Meteo, Muzică și Activitate.

Huawei Health

Huawei Health este disponibilă implicit pe smartphone-urile Huawei, iar dacă ai alt dispozitiv Android este nevoie să descarci aplicația din Google Play. Funcționează și cu iOS pe dispozitivele iPhone, dar la capacitate maximă funcționează cel mai bine pe telefoanele Huawei, pe iOS lipsesc multe dintre fețele de ceas, aplicații sau funcții.

Noi am utilizat flagship -ul Huawei Mate 40 Pro împreună cu ceasul Huawei Watch GT 2 Pro și a funcționat impecabil, conexiunea a rămas stabilă întotdeauna și înrolarea ceasului în aplicație s-a desfășurat fără evenimente notabile. În aplicație se văd informații rapide despre pași, calorii consumate, distanță parcursă sau elevație și se pot selecta aplicațiile de pe telefon de la care ceasul să primească notificări, se pot adăuga melodii din telefon pe ceas, se pot descărca mai multe fețe pentru ceas din magazinul dedicat și în general se poate umbla la toate setările.

Pe lângă monitorizarea somnului, a pulsului sau a stresului, deja mainstream pe toate ceasurile inteligente mai ieftine sau mai scumpe, Watch GT 2 Pro de la Huawei dispune și de monitorizarea saturației de oxigen din sânge (SPO2). Dificultățile de respirație și scăderea nivelului de oxigen din sânge sunt principalele semne că ești infectat cu virusul COVID-19, iar medicii recomandă utilizarea unui pulsoximetru.

Pentru cei care dețin un ceas Huawei de generație nouă nu mai este necesară achiziția unui asemenea dispozitiv, rezultatele de pe ceas la măsurarea SPO2 sunt identice cu utilizarea unui pulsoximetru.

Autonomie de până la 14 zile

Huawei Watch GT 2 Pro are o autonomie de până la 14 zile, dar totul poate să difere în funcție de utilizare. Rezistă 2 săptămâni cu 60 minute apeluri prin Bluetooth, 60 de minute redare de muzică, monitorizarea ritmului cardiac activată, TruSleep activat pentru somn, 180 de minute de antrenament sportiv (GPS activat), notificări mesaje activate și ecran pornit de 200 de ori pe zi.

Cu GPS activat încontinuu va rezista mult mai puțin. Autonomia va crește și dacă se va utiliza modul de luminozitate automată a ecranului. Cu ecranul pe auto, activarea monitorizării ritmului cardiac, a stresului și a somnului, am depășit întotdeauna 10 zile de utilizare. La acest scenariu se adăuga notificări multiple primite via Instagram, mailuri, Facebook și Whatsapp.

Dacă se adaugă activități fizice de aproximativ 30-40 de minute pe zi (de alergare spre exemplu) se mai scad aproximativ 2 zile din autonomia de 10 zile. Pe de altă parte, dacă ajustați setările de monitorizare a ritmului cardiac de la Real time la Smart se va observa o îmbunătățire pentru autonomie.

Concluzia connect

Dacă ne raportăm la toate caracteristicile lui Huawei Watch GT 2 Pro comparate cu ale altor ceasuri inteligente, putem spune că avem unul dintre cele mai bune smartwatch-uri de pe piață prin pachetul propus: materiale premium cu sticlă din safir și șasiu din titan, GPS integrat, autonomie de până la 14 zile, monitorizarea ritmului cardiac, a stresului și a nivelului de oxigen din sânge, dar și integrarea a până la 100 de activități sportive.

Pentru universul Huawei este excelent, pentru utilizatorii de smartphone-uri cu Android (altul decât Huawei) este o alegere foarte bună, iar pentru iOS funcționează, dar cu limitări la aplicație și numărul de fețe de ceas disponibile. Costă 1.499 lei în magazinele din România.

Etichete: , , , ,