connect TikTok Starter Pack: Învață engleză sau bunele maniere de pe TikTok. Ce conturi îți recomandăm să urmărești

În ton cu tematica ultimului număr connect, am decis să încercăm să oferim câteva recomandări pentru cei care vor să descopere universul TikTok pe plan local. În alcătuirea acestui „starter pack“ am decis să includem influenceri care creează conținut educativ, care îți poate folosi în viața de zi cu zi, pentru a demonta mitul conform căruia rețeaua socială este suprasaturată cu clipuri fără valoare intelectuală. Pe scurt, TikTok poate fi o unealtă foarte bună pentru aprofundarea de cunoștințe interesante din varii domenii.

Scris de | 28 decembrie, 2020
connect TikTok Starter Pack: Învață engleză sau bunele maniere de pe TikTok. Ce conturi îți recomandăm să urmărești

LEGISLAȚIE @CeziKeziZezi

Crezi că știi cam tot ce se poate despre chestiunile legale “banale”, cum ar fi legea căsătoriei sau diferența juridică între șantaj și amenințare? Cel mai probabil nu. Cezara are 180 de mii de urmăritori pe canalul său de TikTok, acolo unde explică diferite noțiuni care îi pot ajuta în prezent sau viitor.

LIMBA ENGLEZĂ @Rita.engleza

Pentru cei care vor să învețe mai bine tertipurile și finețurile limbii engleze, precum diferența dintre „whose” sau „who’s” și „woman vs. women”, Rita vine cu explicații pe înțelesul tuturor. Acestea vor reduce cu siguranță momentele în care vei purta o discuție în engleză și va trebui să cauți pe Google forma corectă a exprimării pe care vei vrea să o folosești.

BUNELE MANIERE @VioletaScrisu

Pentru cine nu a apucat sau nu a avut timp să citească “Codul bunelor maniere” contul Violetei este exact ce trebuie. Pastilele informative, scurte, din care fiecare poate învăța ceva nou despre comportamentul corect în societate, la diferite evenimente, sunt foarte utile și ușor de urmărit.

CURIOZITĂȚI @Crisclopedia

Pentru cei pasionați de curiozități istorice, din varii domenii, contul Cristinei Floroiu poate fi o sursă foarte bună de informații inedite, un fel de rubrica “Știați că” adusă la standardele secolului 21.

COCKTAILS @CocktailsWithLuca

Luca Valentin este bartender și blogger, iar pe contul său de TikTok ne arată cum putem prepara diverse rețete de coktailuri într-un mod simplu și facil, fără să avem nevoie de prea multe instrumente profesionale. Pentru cei pasionați de mixologie Luca este un must follow.

MEDICINĂ @Dr.Alex.Lupoi

Într-o perioadă în care internetul este plin de informații medicale care pot fi sau nu reale, contul de pe TikTok al Doctorului Alexandru Lupoi te poate învăța diverse lucruri despre afecțiuni mai mult sau mai puțin întâlnite dar și informații generale despre COVID-19 și vaccinul care va sosi pe piață în 2021. Acest lucru este important mai ales atunci când pe internet circulă foarte multe zvonuri și teorii care nu au nici o legătură cu realitatea.

MAȘINI @bratudor

Pasionații auto vor fi interesați de contul de TikTok al lui Tudor Bratu, utilizator ce numără aproape 200 de mii de urmăritori. Pe acest canal poți găsi cele mai noi și mai interesante prezentări ale diverselor modele de mașini, indiferent că vorbim aici de Dacia sau de Audi ori BMW, plus alte curiozități și sfaturi de condus corect.

REȚETE & FOOD @jamilacuisine.oficial

Cine nu a încercat măcar o dată vreo rețetă de-ale Jamilei? Contul oficial de TikTok al uneia dintre cele mai populare creatoare de conținut food related numără aproape 170 de mii de urmăritori care se delectează cu rețete gustoase și ușor de pus în practică. Pentru cei pasionați de gătit acesta este un cont de adăugat la colecție.

ANTREPRENORIAT @bogdan.comanescu

Pentru lecții rapide de negociere sau pentru sfaturi generale de antreprenoriat, canalul de TikTok al lui Bogdan Comănescu este o sursă bună de informație. Chiar dacă vrei să pornești de la zero o afacere sau dacă ai deja una și vrei să te perfecționezi în management, Bogdan îți dă sfaturi care te pot ajuta în general, în orice domeniu.

ÎNGRIJIREA DINȚILOR @dr.alexandra.mircea

O igienă orală bună este foarte importantă atât pe plan estetic cât și pe plan medical, iar Alexandra îți arată diverse clipuri video educative la ea pe canal, de la tutoriale pentru un periaj corect al dinților la sesiuni de Q&A și explicații despre ce presupun extracțiile dentare.

EDUCAȚIE SEXUALĂ @sexulvsbarza

Poate unul dintre cele mai importante și neglijate subiecte din România este Educația Sexuală. Acest domeniu a născut atâtea controverse și nimeni nu știe dacă și când va fi implementat în școli. Până atunci însă, o alternativă foarte bună este canalul de TikTok denumit sugestiv “sexulvsbarza” care vine cu clipuri scurte, informative, despre cele mai importante întrebări pe care cei tineri le pot avea. Având în vedere că TikTok este folosit cu preponderență de Generația Z este bine că vedem și astfel de inițiative.

INFORMATIV @cadmere

Te-ai întrebat vreodată cum a ajuns Coreea de Nord dictatura care este astăzi? Sau cum și-a început cariera în rap Snoop Dogg? Cadmere este un canal care vine cu clipuri scurte în care Alex Cozma ne prezintă informații foarte interesante, referitoare la subiecte despre care nu neam întrebat poate niciodată.

AVOCATURĂ @anaudriste

Pe canalul său, Ana Udriște încearcă să răspundă la cele mai uzuale întrebări din drept, cum ar fi pozibilitatea de mers la școală cu tatuaje permanente sau consecințele legale teoretice ale “trasului cu ochiul” în telefonul iubitului. Dacă și tu ai devenit curios, o poți urmări pe Ana pe TikTok pentru a afla mai multe despre curiozitățile din domeniul juridic.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,