HORIZON 43HL7590U/B review, un Android TV performant

2020 a fost un an greu, un an în care, cel mai probabil, ne-am uitat la televizor mult mai mult decât în alte perioade. Poate de aceea a fost mai important ca niciodată să luăm o decizie bună atunci când a venit vorba de alegerea unui TV pentru acasă. Din fericire, oferta este foarte variată iar piața de Smart TV-uri a crescut foarte mult în ultimii ani.

Scris de | 29 decembrie, 2020
HORIZON 43HL7590U/B review, un Android TV performant

Poate una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face atunci când vine vorba de un nou televizor este să mergi pe mâna unui device cu Android TV. Are o conectivitate foarte bună și o suită importantă de aplicații pe care, în mod normal, nu le găsești pe toate smart TV-urile. Practic, ai tot universul Android la dispoziție, fără să fii limitat de magazinele proprii de aplicații ale marilor producători.

Rezoluție 4K

HORIZON 43HL7590U/B este o alegere foarte bună pe segmentul mid-range de televizoare cu Android, iar versiunea pe care am avut ocazia să o testăm, cea de 108 cm, este ideală pentru dormitor sau spațiul de locuit de zi cu zi. Dispune de rezoluție 4K și tehnologie LED, iar imaginea este mereu una foarte bună.

În plus, dacă alegi să combini panoul UHD cu un abonament de top la unul dintre serviciile de streaming on-demand, vei observa diferența clară în calitatea imaginii. De asemenea, televizorul este compatibil cu toate aplicațiile de video și audio, iar sunetul este și el unul foarte bun. Aici avem parte de tehnologile Dolby Audio, DTS-HD și DTS-TruSurround care se fac remarcate mai ales atunci când alegi să legi la televizor un soundbar. Diferențele audio între streaming de filme și TV clasic sunt aproape insesizabile.

 

Integrare cu Google Home

Un aspect imp ortant de menționat este compatibilitatea televizorului cu ecosistemul Google Home, una dintre cele mai populare platforme de smart home existente la ora actuală. Indiferent că vorbim aici de Google Home Mini sau de Google Nest, ambele deviceuri ale producătorului american se leagă la TV pentru ca experiența ecosistemului Android să fie una completă și cursivă.

De asemenea, nu numai că televizorul interacționează foarte bine cu toate dispozitivele Google, dar beneficiază și de sistem Chromecast integrat, care îți permite să te conectezi într-un mod rapid cu telefonul la acesta, pentru a face streaming de conținut multimedia direct pe ecranul mare.

Revenind la imagine, HORIZON 43HL7590U/B beneficiază și de Dolby Vision HDR, o tehnologie vizuală care are rolul de a amplifica culorile și contrastul, pentru ca rezultatul final să fie unul care să impresioneze. Însă nu numai culorile beneficiază de tratamentul special aplicat de HDR, dar și nuanțele de negru, care sunt atât de întunecate încât se apropie de cele posibile doar pe televizoare care dispun de panouri OLED.

Conectivitate

În ceea ce privește conectivitatea, televizorul HORIZON 43HL7590U/B dispune de toate porturile de care ai putea avea nevoie, incluzând aici chiar și unul VGA, care facilitează utilizarea acestuia cu laptop-urile mai vechi. În rest, utilizatorul beneficiază de 4 porturi HDMI pentru dispozitive diverse, 2 porturi USB-A, un jack audio de 3.5 mm dar și de o mufă RJ-45 pentru cei care consideră că o conexiune prin cablu la internet prin cablu este sfântă.

În plus, acest TV vine echipat și cu un slot de card CI+ pentru a putea fi conectat într-un mod rapid la operatorul de televiziune, fără a fi nevoie de un receiver suplimentar sau alte cabluri care să îți aglomereze setup-ul.

Concluzie

HORIZON 43HL7590U/B este un TV complet din toate punctele de vedere și este o alegere potrivită pentru utilizatorii care optează pentru un mid-range performant. Prețul este unul accesibil, iar faptul că vine cu integrare în ecosistemul Google nu poate decât să îi bucure pe cei care caută un hub central pentru smart home.

Etichete: , , ,