LG a anunțat un display pentru gaming care se „curbează” la nevoie

Scris de | 5 ianuarie, 2021
LG a anunțat un display pentru gaming care se „curbează” la nevoie
FOTO via LG Display

Poate compania care inovează cel mai mult în zona dezvoltării tehnologiilor de display, LG, a prezentat cel mai recent prototip de monitor OLED de gaming.

Acesta dispune de un ecran OLED flexibil de 48 de inci, care se curbează atunci când ai nevoie de „depth” în gaming și revine la poziția inițială atunci când preferi să consumi conținut multimedia într-un mod mai tradițional.

Anunțul noului prototip vine la doi ani după ce LG a prezentat primul model de televizor „rulabil” din lume, expus în cadrul conferinței CES 2019 de la Las Vegas. În ceea ce privește noul monitor, acesta va fi prezentat tot în cadrul CES, și va veni la pachet și cu tehnologia Cinematic Sound OLED, proprietară a companiei din Coreea de Sud, tehnologie ce se folosește de vibrațiile panoului video pentru a produce sunete, notează The Verge.

Scopul LG este să ofere utilizatorilor săi posibilitatea de a nu fi nevoiți să facă un compromis în ceea ce privește gaming-ul. Deși un display curbat este mai bun pentru joacă, oferind o astfel de perspectivă, mai ales în titlurile e-sports, acesta nu este suficient de bun atunci când este vorba de streaming pe Netflix, de exemplu.

Rămâne de văzut și cât de fezabilă va fi această idee, care ar putea fi implementată la scară largă în anii care vor urma. Despre costul monitorului, însă, nu se știu încă detalii concrete.

Etichete: , , , , ,