CES 2021: TCL prezintă ecranele „rulabile” AMOLED

Scris de | 12 ianuarie, 2021
CES 2021: TCL prezintă ecranele „rulabile” AMOLED

TCL anunță în cadrul Consumer Electronic Show 2021, lansarea a două produse noi care vor să transforme piața dispozitivelor portabile: Ecranul Printing OLED Scrolling Display de 17 inci și AMOLED Rollable Display de 6,7 inci.

Printing OLED Scrolling Display

Ecranul flexibil de 17 inci Printing OLED Scrolling Display, cu o grosime de doar 0.18 mm, este exemplul de afișare flexibilă la scară mai mare. Este portabil, are o capacitate bună de scroll și încape cu ușurință oriunde, asemenea unui tablou cu imagini care se mișcă. Totodată, este foarte important de știut că un display OLED funcționează fără lumină de fundal, astfel, poate afișa un contrast extrem de bun și poate fi mai subțire și mai ușor.

Printing OLED Scrolling Display este încorporat cu tehnologia de imprimare cu jet de cerneală de ultimă generație de la TCL CSOT și înglobează o gamă largă de culori care îmbunătățește semnificativ calitatea ecranului de vizionare. Un avantaj al produsului este ușurința de întrebuințare și amplasare, conferind plus valoare televizoarelor flexibile și ecranelor curbate, pliabile și de uz comercial transparent.

AMOLED Rollable Display

Ecranul portabil de 6,7 inci AMOLED Rollable Display redefinește forma standard a smartphone-ului. Cu ajutorul acestuia, ecranul clasic al telefonului poate fi extins de la 6,7 inci la 7,8 inci printr-o singură apăsare de buton. Astfel, smartphone-ul este transformat într-o tabletă, oferind într-un singur produs cu întrebuințări multiple, o nouă experiență de utilizare prin interfața adaptabilă.

Totodată, dispozitivul nu este mai gros de 10 mm, ceea ce-l face mai subțire decât un smartphone pliabil. În plus, datorită designului îmbunătățit al ecranului flexibil integrat în smartphone, raza de ondulare și de alunecare a acestuia poate să ajungă la dimensiunea de 3 mm prin mecanismul de alunecare special construit, un element cheie al produsului.

Cu o simplă atingere de buton, ecranul pliat în interiorul carcasei poate fi scos, permițând în acest mod alungirea telefonului. Durata de viață a mecanismului de glisare este aproximativ 100.000 de utilizări. Interfața software poate fi adaptată în concordanță cu necesitățile utilizatorului, fiind ajustabilă fie pentru folosirea cu o singură mână, fie pentru multi-tasking.

De notat că, TCL CSOT se axează pe tehnologiile pentru ecrane mini-LED, micro-LED și OLED/QLED, și prin faptul că vizează o varietate de produse, de la ecrane mari, mici și medii, module touch, tablete electronice interactive, pereți video, ecrane sau monitoare pentru jocuri video, compania aduce constant contribuții tehnologice.

Etichete: , , , , ,