UPDATE Huawei dezminte zvonurile despre posibila vânzare a brand-urilor Mate și P

Scris de | 25 ianuarie, 2021
UPDATE Huawei dezminte zvonurile despre posibila vânzare a brand-urilor Mate și P
FOTO via AndroidAuthority

UPDATE Reacția oficială Huawei

Huawei a luat la cunoștință subiectul zvonurilor nefondate cu referire la o posibilă vânzare a celor două modele de telefoane vârf-de-gamă din portofoliul companiei. Menționăm că aceste zvonuri nu au niciun fundament real. Huawei nu are în plan acest lucru. Astfel, compania rămâne pe deplin dedicată afacerii care ține de segmentul smartphone și va continua să ofere tuturor consumatorilor produse performante și o experiență de top”.

Știrea inițială

Problemele Huawei par că nu se mai termină. După un 2020 destul de greu pentru producătorul din China, an în care a trebuit să facă față atât pandemiei de COVID-19, cât și restricțiilor impuse de Guvernul SUA, se pare că Huawei a luat o decizie drastică. Compania caută să se retragă de pe piața de smartphone-uri și își „explorează opțiunile”, notează surse din interior pentru Reuters.

În prezent, aceeași sursă notează faptul că producătorul nu a luat încă o decizie în acest sens și că discuțiile despre o eventuală vânzare ar fi purtate cu un grup de firme de investiții care se bucură de susținerea guvernului de la Shanghai. Vânzările de smaprtphone-uri din seriile Mate și P au valorat 39.7 milioane de euro în 2020.

În plus, demersurile pentru vânzare se află într-un stadiu incipient, iar Huawei nu pare atât de înclinată spre această variantă, cel puțin în prezent. Asta indică faptul că producătorul va încerca în continuare să supraviețuiască pe o piață în care nu are voie să comercializeze terminale cu servicii Google, și se va baza pe magazinul său propriu de jocuri și aplicații, Huawei AppGallery.

Zvonurile din utlima vreme despre gamele premium de smartphone-uri ale Huawei vin pe fondul vânzării diviziei Honor, tot unor firme de investiții care se bucură de susținerea guvernului chinez. Rămâne de văzut ce decizie va lua Huawei până la urmă, în condițiile în care predicțiile specialiștilor în ceea ce privește vânzările flagship-urilor în 2021 nu sunt chiar atât de promițătoare.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Exclusive: China's Huawei in talks to sell premium smartphone brands P and Mate - sources