WhatsApp a introdus mesaje în aplicație, menite să îi înștiințeze pe utilizatori referitor la schimbările politicii de confidențialitate

Scris de | 1 februarie, 2021
WhatsApp a introdus mesaje în aplicație, menite să îi înștiințeze pe utilizatori referitor la schimbările politicii de confidențialitate

WhatsApp a început să aducă în vederea utilizatorilor, cu ajutorul status-urilor, angajamentul său față de confidențialitatea noastră. Aceste mesaje de atenționare au început să apară sâmbătă în SUA și Marea Britanie, iar unii utilizatori au raportat că în India apar de ceva vreme.

„Au existat multe dezinformări și confuzii în jurul actualizării noastre recente și vrem să îi ajutăm pe toți să înțeleagă faptele din spatele modului în care WhatsApp protejează confidențialitatea și securitatea oamenilor”, a spus un purtător de cuvânt al WhatsApp într-un e-mail către The Verge. „În viitor, vom oferi actualizări persoanelor în rubrica Stare din aplicație, astfel încât oamenii să primească informația direct de la sursă. Prima noastră actualizare reafirmă că WhatsApp nu vă poate vedea mesajele personale și nici Facebook, deoarece acestea sunt protejate prin criptare end-to-end. ”

„Un lucru care nu este nou este angajamentul nostru față de confidențialitatea dvs.” și „WhatsApp nu poate citi sau asculta conversațiile dvs. personale deoarece sunt criptate de la un capăt la altul”, acestea sunt mesajele ce rulează în rubrica Stare a aplicației.

Mesajele fac parte dintr-un efort din partea WhatsApp de a lămuri percepțiile greșite despre o actualizare viitoare a politicii sale de confidențialitate. Actualizarea este menită să explice modul în care companiile care folosesc WhatsApp pentru serviciul clienți pot stoca jurnalele chat-urilor lor pe serverele Facebook. Cu toate acestea, având în vedere istoricul falsurilor de confidențialitate de la Facebook, utilizatorii au interpretat greșit modificările aduse politicii de confidențialitate.

Pe fondul confuziei care a urmat, aplicațiile rivale de mesagerie Signal și Telegram au văzut recent o creștere a numărului noilor utilizatori. Telegram a spus săptămâna trecută că a adăugat posibilitatea utilizatorilor de a-și importa istoricul chaturilor din WhatsApp. Și Signal a adăugat la aplicația sa noi funcții de chat mainstream, precum imagini de fundal animate.

Etichete: , , ,

Sursa: WhatsApp is using Status messages—its version of Stories— to try to reassure users about privacy