Apple Car: Nu mai este un secret, gigantul din Cupertino ar putea lansa o mașină

Scris de | 2 februarie, 2021
Apple Car: Nu mai este un secret, gigantul din Cupertino ar putea lansa o mașină
foto via @ubergizmo.com

Potrivit zvonurilor, se spune că Apple este în discuții cu Hyundai, aceasta putând fi compania care ar putea ajuta Apple să construiască posibilul Apple Car. Cu toate acestea, având în vedere ceea ce știm despre practicile Apple atunci când vine vorba de obținerea componentelor, nu este o surpriză să aflăm că Hyundai ar putea să nu fie singura companie cu care ar putea lucra.

O notă recentă adresată investitorilor, de către analistul Ming-Chi Kuo a sugerat că, pe lângă Hyundai, Apple ar putea apela și la General Motors (GM) și la producătorul european PSA. Exact ce componente vor furniza aceste companii rămâne neclar, dar în ceea ce privește Hyundai, Kuo consideră că Apple va folosi cel mai probabil platforma E-GMP a companiei.

Aceasta înseamnă că, în ceea ce privește furnizorii, Hyundai ar putea juca cel mai mare rol. Pentru cei necunoscuți, E-GMP este o platformă pentru vehicule electrice pe care compania a dezvăluit-o în decembrie anul trecut. Se compune dintr-o baterie dedicată, două motoare, o suspensie spate cu cinci legături, o axă de acționare integrată, un sistem de încărcare și componente de șasiu rulante. Cea  mai mare parte din ceea ce ar conduce mașina ar fi conținută în acest sistem E-GMP. Așa cum am spus, Hyundai ar putea juca un rol vital în transformarea mașinii electrice Apple în realitate.

Se pare că nu toți directorii Hyundai au fost de acord cu ideea. În ciuda faptului că acesta poate fi un contract uriaș, raportul susține că unii executivi nu cred că această colaborare ar produce rezultate excelente, doar pentru că este pentru o companie la fel de mare ca Apple.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple Car Could Be Built By Multiple Car Companies