iOS 14.5 va activa conectivitatea 5G dual-SIM pe Phone 12

Scris de | 2 februarie, 2021
iOS 14.5 va activa conectivitatea 5G dual-SIM pe Phone 12
foto via @ubergizmo.com

iPhone 12 este prima generație de smartphone-uri de la Apple care este echipată și cu hardware pentru conectarea la rețele 5G, însă se pare că dispozitivele ce dispun de Dual SIM nu pot folosi acest tip de conectivitate. Gama iPhone 12 vine cu suport dual SIM (un SIM fizic si eSim), singura modalitate ca acestea să profite de conectivitate 5G fiind dezactivarea unui slot, ceea ce limita utilizatorii.  

Un raport ulterior a sugerat că funcția ar putea ajunge până la sfârșitul anului 2020, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Vestea bună este că nu trebuie să mai așteptăm mult, deoarece, conform rapoartelor viitoarea actualizare iOS 14.5 va schimba acest lucru și va permite în cele din urmă suportul 5G pentru iPhone-urile cu dual SIM.

IPhone 12 este în prezent singurul dispozitiv pe care Apple îl are în întregul său catalog de produse care acceptă 5G. Părea ciudat faptul că suportul dual SIM pentru 5G nu era disponibil de la început, dar din fericire se pare că nu avea nevoie decât de o actualizare software în loc de una hardware.

Implementarea actuală de către Apple a dual SIM vine sub forma unui slot de card SIM fizic și a unui alt eSIM bazat pe software. iOS 14.5 nu a fost încă lansat, dar ne așteptăm ca acesta să fie disponibil în viitorul apropiat.

Etichete: , , , , ,

Sursa: iOS 14.5 Will Finally Enable 5G Dual SIM Support On The iPhone