Samsung ar putea lansa un nou smartphone cu cameră rotativă

Samsung a investit de-a lungul timpului în modele de camere destul de diferite. Spre exemplu, Samsung Galaxy A80 dispunea de o cameră flipping. În prezent, compania explorează un alt design care s-ar putea regăsi pe un viitor model Galaxy.

Un patent a fost recent văzut de LetsGoDigital, fiind publicat în ianuarie 2021 de Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală. Acesta prevede un telefon Samsung cu o gamă de camere rotative pentru spatele dispozitivului. Designul descrie un telefon care poate avea o cameră triplă în spate fără cameră dedicată selfie. Cu toate acestea, dacă utilizatorul dorește să facă un selfie, matricea de camere din spate se rotește cu 180 de grade pentru a se îndrepta către utilizator.

 

Acest lucru permite camerei poziționate in partea de sus să acționeze ca un selfie shooter. Designul ar permite camerei principale să acționeze ca o cameră selfie, îmbunătățind calitatea imaginii. Această trăsătură a fost, fără îndoială, un punct culminant al Samsung Galaxy A80. Patent-ul sugerează că acest sistem ar putea fi modificat pentru a oferi posibilitatea celor două camere spate să acționeze ca shootere orientate spre față. În teorie, acest lucru ar permite Samsung să folosească și un shooter cu unghi larg în față.