Oppo a patentat un telefon cu cameră sub display și un ecran secundar pe spate

Scris de | 17 decembrie, 2021
Oppo a patentat un telefon cu cameră sub display și un ecran secundar pe spate
Foto: LetsGoDigital

Oppo lucrează la camerele sub display de la sfârșitul anului 2019, însă nu a lansat încă niciun device care să utilizeze această tehnologie până acum. Cu toate acestea, se pare că producătorul chinez tocmai a înregistrat un nou patent la WIPO (World Intellectual Property Organisation) pentru un dispozitiv cu cameră sub display și un ecran secundar pe spate, poziționat lângă modulul de cameră.

Rămâne de văzut dacă acest terminal ar urma să facă parte din seria Find X4 sau nu, cum sugerează randările celor de la LetsGoDigital. Patentul a fost aprobat anterior și de CNIPA (Chinese National Intellectual Property Asssociation), iar acum poate fi folosit la nivel global.

În imaginile obținute de LetsGoDigital se observă că ecranul este curbat din toate cele patru părți, iar ansamblul de cameră este de formă pătrată, cu patru senzori înăuntrul său (aceasta este însă doar o ilustrație, și este posibil ca așezarea senzorilor și numărul lor să fie complet schimbat pe produsul final).

Cel de-al doilea display ar trebui să fie folosit pentru a ajuta la realizarea selfie-urilor și a arăta notificații. Un design similar a fost adoptat de flagshipul Xiaomi, Mi 11 Ultra.

Etichete: , , ,