Facebook va șterge toate postările cu știri false despre vaccinuri

Scris de | 9 februarie, 2021
Facebook va șterge toate postările cu știri false despre vaccinuri

Facebook a interzis dezinformarea despre toate vaccinurile după ani de declarații despre metode dăunătoare și nefondate care proliferează pe platforma sa.

Ca parte a politicii sale privind dezinformarea legată de Covid-19, Facebook va elimina postările cu afirmații false despre toate vaccinurile, a anunțat compania luni într-un post de blog.

Aceste schimbări se aplică postărilor generate de utilizatori, precum și reclamelor plătite, cărora li s-a interzis deja includerea unor astfel de dezinformări. Utilizatorii Instagram se vor confrunta cu aceleași restricții.

„Vom începe să aplicăm această politică imediat, cu un accent deosebit pe Pagini, grupuri și conturi care încalcă aceste reguli”, a spus Guy Rosen, cel care supraveghează deciziile de conținut. „Vom continua să extindem aplicarea în următoarele săptămâni.”

S-a știut că grupurile de pe Facebook creează dezinformare și alimentează creșterea comunităților anti-vaccin. Conform noii politici, grupurile în care utilizatorii partajează în mod repetat conținut interzis vor fi închise. Facebook și-a actualizat în mod repetat politicile privind conținutul Covid-19 pe măsură ce pandemia a evoluat. În aprilie 2020, a început să adauge la postările despre coronavirus un panou de fapte din CDC pentru a combate dezinformarea.

Acest lucru a început să se schimbe în decembrie, când compania și-a consolidat politicile privind pandemia și a început să elimine postările despre Covid-19 care au fost verificate de experți în sănătate publică. Aceasta a inclus postări care sugerează că vaccinurile conțin microcipuri, susține că purtarea unei măști de față nu ajută la prevenirea răspândirii Covid-19 și susține că tehnologia 5G contribuie sau provoacă infecții cu coronavirus.

Interdicția nu se oprește la conținutul legat de Covid și va viza, de asemenea, falsuri, inclusiv sugerarea vaccinurilor care cauzează autism, o afirmație nefondată făcută de mulți din comunitatea anti-vax.

Etichete: , , , ,

Sursa: Facebook bans misinformation about all vaccines after years of controversy