REVIEW Oppo Watch: eleganță împachetată într-un design premium

Scris de | 17 februarie, 2021
REVIEW Oppo Watch: eleganță împachetată într-un design premium

OPPO s-a lansat în România în anul 2020, chiar dacă situația pandemică afecta din ce în ce mai multe business-uri și domenii, tehnologia se afla printre cele care înfloreau. Compania a cunoscut un succes extraordinar, iar în septembrie 2020 a lansat OPPO Watch, despre care urmează să povestesc mai multe în review-ul de astăzi.

Unboxing

Primul gând pe care l-am avut când am desfăcut cutia a fost în legătură cu design-ul care arată aproape identic cu cel al Apple Watch, probabil există ceva inspirații la mijloc, însă nu este un lucru rău, mai ales pentru faptul că Oppo și-a pus amprenta într-un stil propriu. Oppo Watch se conectează la Wear OS de la Google, acesta fiind unul dintre aspectele care le diferențiază.

Iți atrage atenția, asta este clar! Afișajul AMOLED, care măsoară 1,91 inci, curbat pe părți și carcasă din aluminiu oferă un aspect premium și trezește curiozitatea, așa că nu m-am putut abține și am continuat să descopăr dispozitivul. Prima impresie a fost excelentă și am rămas plăcut surprinsă de calitatea materialelor.

Smartwatch-ul are 2 butoane în dreapta, foarte subtile, ceea ce mi-a plăcut foarte tare, pentru că nu te jenează absolut deloc. Butonul inferior poate îndeplini orice funcție dorești, acționând și ca buton de alimentare dacă este apăsat lung. Butonul superior este utilizat pentru a deschide meniul, cu toate aplicațiile, iar dacă este apăsat lung deschide Google Assistant. Cureaua este dintr-un silicon foarte fin, iar în cele 2 săptămâni de utilizare nu am simțit niciun disconfort, ceea ce m-a încântat foarte tare.

Pe partea interioară se găsește senzorul de ritm cardiac într-o cupolă realizată din ceramică, în cazul smartwatch-ului de 46 mm, pe care am avut ocazia să îl folosesc în ultimele săptămâni.

Un lucru care m-a fascinat a fost faptul că mi-am putut asorta background-ul ceasului cu ținuta pe care o purtam în ziua respectivă, cu ajutorul algoritmului AI Oppo.

Acum că am lămurit partea de design și tot ceea ce ne atrage atenția inițial, o să intru puțin în detaliu și să vă prezint câteva dintre specificațiile acestuia.

Oppo a folosit procesorul Qualcomm Snapdragon Wear 3100 pentru a alimenta smartwatch-ul, rulează Wear OS și deține gama completă de aplicații şi servicii Google, cu ajutorul cărora îți vei putea monitoriza antrenamentele, starea de sănătate, starea vremii și toate acțiunile pe care le realizezi pe parcursul zilei.

În ceea ce privește bateria acestuia, beneficiază de o durată de viață de până la 36 de ore, însă deși am fost notificată că urmează să se descarce complet, se pare că acesta a intrat într-un mod de economisire care ar putea ține până la 21 de zile. Am avut surpriza să constat că smartwatch-ul Oppo se încarcă foarte repede, mai exact în 60-70 de min. Acesta se poate conecta la Wi-Fi, bluetooth, și NFC, astfel poți prelua apeluri datorită controlului vocal.

Pentru sportivi și cei pasionați de mișcare, există o multitudine de exerciții și de funcții de monitorizare a pașilor, a antrenamentelor, a ritmului cardiac, iar cu ajutorul HeyTap Health poți afla mai multe despre starea ta de sănătate. Cu ajutorul GPS + Glonass de la bordul smartwatch-ului vei avea posibilitatea de a urmări traseul pe hartă la antrenamente de fitness. Mi-a plăcut să stau să descopăr fiecare funcție în parte și să îi găsesc utilitatea în viața de zi cu zi.

Partea bună este că se poate conecta la dispozitivele Android, dar și la cele iPhone, la cel din urmă fiind posibilă doar cu ajutorul aplicației WEAR OS. Prețul acestuia ajunge la 1200 lei, ceea ce îl face destul de accesibil având în vedere variantele concurente.

Concluzia Connect

Este primul ceas Oppo, însă o reușită pe piața smartwatch-urilor, datorită design-ului premium și materialelor calitative care îl propulsează în topul celor mai atrăgătoare.

Mi-a plăcut foarte tare display-ul și faptul că are o diagonală destul de mare față de ceea ce am mai încercat până acum, marginile curbate permit un slide finuț și mai ușor, iar butoanele subtile îl fac să se încadreze destul de bine în zona elegantă.

Etichete: , , ,