Testarea COVID-19 ar putea fi posibilă cu ajutorul smartphone-ului

Scris de | 18 februarie, 2021
Testarea COVID-19 ar putea fi posibilă cu ajutorul smartphone-ului
foto via @ubergizmo.com

În acest moment, dacă vrei să te testezi sau vrei să ii testezi pe cei din jurul tău pentru COVID-19, ar trebui să te duci la o clinică sau la un spital pentru a fi verificat. În timp ce există teste care pot fi livrate acasă, va trebui totuși să le trimiți înapoi la un laborator pentru a le testa și pentru a se trimite rezultatele.

Nu este cel mai eficient sistem, motiv pentru care există o veste bună pe acest front. Kroger Health a anunțat că în prezent caută să obțină aprobarea FDA pentru ceea ce numesc primul kit de testare rapidă COVID-19 care poate fi analizat folosind propriul smartphone și o aplicație însoțitoare.

Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să efectueze testul și folosind aplicația, va încerca să analizeze datele folosind AI pentru a oferi rezultatele. Acestea fiind spuse, există unele îngrijorări cu privire la acest test. Acest lucru se datorează faptului că a fi testat de un profesionist medical care știe ce fac este diferit față de testarea noastră.

Aceasta înseamnă că cineva care s-a testat în mod greșit ar putea obține rezultate greșite. De asemenea, unii au criticat și kiturile de testare rapidă pentru că nu sunt la fel de precise în comparație cu testele PCR. Cu toate acestea, presupunem că a fi testat este totuși mai bine decât să nu te testezi deloc și să te plimbi cu virusul prezent în organism. Când acest kit va primi aprobarea FDA rămâne de văzut, dar s-ar putea dovedi a fi un instrument util pentru viitor și ar putea constitui un precedent pentru viitoarele teste medicale bazate pe smartphone-uri.

Etichete: , ,

Sursa: A Smartphone-Enabled COVID-19 Testing Kit Is Currently Awaiting FDA Approval