Hackerii au infiltrat malware în aproape 30.000 de Mac-uri

Scris de | 23 februarie, 2021
Hackerii au infiltrat malware în aproape 30.000 de Mac-uri
foto via @digitaltrends.com

Există un stereotip popular care susține despre computerele Apple că sunt în mare parte imune la malware. Nu numai că este incorect, ci se pare că hackerii ar fi putut să se joace cu ideea unui jaf, încât ar fi avut nevoie să-și acopere urmele. După cum raportează Ars Technica, cercetătorii de securitate de la Malwarebytes și Red Canary au descoperit o misterioasă piesă malware ascunsă pe aproape 30.000 de Mac-uri, una concepută pentru a furniza o încărcătură utilă încă necunoscută și cu un mecanism de autodistrugere care ar putea elimina orice urmă pe care o poate avea. Ei îl numesc Silver Sparrow.

Postarea de pe blog a lui Red Canary intră în mai multe detalii, inclusiv modul în care au descoperit mai multe versiuni care vizează nu numai Intel, ci și Mac-urile mai noi bazate pe propriul cip M1 Apple – ceea ce este destul de important, având în vedere că sunt foarte noi sunt computerele M1 Apple și cât de puține vulnerabilități au fost descoperit până acum. La doar o săptămână în urmă, literalmente, cercetătorul în domeniul securității Objective-See, Patrick Wardle, a publicat o poveste despre prima piesă de malware descoperită care vizează Apple Silicon.

Din fericire, Silver Sparrow nu a reușit să-și acopere urmele înainte de a fi eliminat, nu există nicio indicație că ar fi fost folosită pentru a provoca daune, iar Red Canary scrie că Apple a revocat deja binarele (ceea ce teoretic ar trebui să te împiedice să îl instalezi accidental singur). Dar ideea că s-ar fi putut face daune nu este teoretică: au găsit de fapt aceste tulpini de malware pe Mac-uri.

Cercetătorii avertizează că tranziția Apple de la Intel poate facilita și altor hackeri să integreze malware.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Sophisticated hackers snuck sleeper malware into nearly 30,000 Macs