Se pare că furnizorul Apple, Ennostar, va începe să fabrice mini-panouri LED pentru iPad-uri

Scris de | 24 februarie, 2021
Se pare că furnizorul Apple, Ennostar, va începe să fabrice mini-panouri LED pentru iPad-uri
foto via @apple.com

Zvonurile potrivit cărora Apple își va trece linia iPad la mini-panouri LED circulă de ceva vreme – lansarea (zvonită) a fost inițial vizată la sfârșitul anului 2020, dar aceasta a fost respinsă în acest an, însă se pare că se poate întâmpla în cele din urmă.

DigiTimes raportează că Ennostar va începe să producă în masă mini-panouri LED la sfârșitul acestui trimestru (adică martie). Acest lucru se aliniază cu informațiile neoficiale conform cărora noile iPad Pro (11 și 12,9 inci) vor fi dezvăluite în martie.

Se spune că tabletele Pro sunt primele care adoptă mini-LED-uri, urmate de MacBook-uri (viitoarele MacBook Pro de 14 și 16 inch, probabil, dar nu este sigur). Compania a fost, de asemenea, de multă vreme interesată de o altă tehnologie, micro-LED, pentru portabilele sale (și poate într-o zi și pentru iPhone-uri).

Panourile mini-LED sunt ca LCD-urile cu mai multe zone de estompare locale decât panourile actuale – în loc de câteva zeci, au câteva sute (sau chiar mii). Cu toate acestea, vor avea nevoie de un strat de cristal lichid. Micro-LED-ul renunță la toate acestea și are pixeli emisivi, la fel ca OLED. Diferența majoră este că micro-LED-urile nu folosesc materiale organice, ceea ce le face mai luminoase și mai eficiente din punct de vedere energetic.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple supplier will reportedly start manufacturing mini-LED panels for iPads in March