Sony va lansa VAIO Z, cu care speră să revină pe piața laptop-urilor

Scris de | 24 februarie, 2021
Sony va lansa VAIO Z, cu care speră să revină pe piața laptop-urilor
foto via @reviewgeek.com

Timp de aproape două decenii, Sony VAIO a produs unele dintre cele mai ambițioase, elegante și scumpe computere din lume. Acum, brandul care ne-a învățat să simțim „invidia laptopului” revine cu modelul său VAIO Z remodelat, complet din fibră de carbon. Noul VAIO Z se mândrește cu o durabilitate extremă, o greutate inițială de 960 grame și un preț de la 3.579 la 4.179 USD.

Laptopurile clasice VAIO Z aveau carcasă din fibră de carbon parțială, care erau într-adevăr doar foi de fibră de carbon. Dar, datorită unei noi tehnici de turnare 3D dezvoltată cu experți de la Toray, noul VAIO Z are foi de fibră de carbon conturate care îi acoperă capacul, baza, suportul pentru palmă și decupajul tastaturii. VAIO spune că laptopul și șasiul său din fibră de carbon au trecut 24 de teste diferite de cădere, totuși ansamblul complet cântărește puțin peste 2 kilograme.

Interesant este că VAIO Z este cel mai ușor laptop care folosește un cip Intel H-series (noul procesor Intel pentru laptopuri de jocuri), deși nu are un GPU dedicat. Cel mai ieftin model vine cu un cip Core i7 seria H, 16 GB RAM, 512 GB stocare și un ecran FHD. Modelele actualizate au până la 32 GB RAM, un ecran 4K și până la 2 TB stocare.

În timp ce VAIO Z are câteva specificații impresionante, îi lipsește selecția largă de porturi pentru care sunt cunoscute laptopurile VAIO mai vechi. Are doar două porturi USB-C, o mufă pentru căști și un port HDMI. De asemenea, are o tastatură iluminată din spate și o cameră web Windows Hello cu un declanșator de confidențialitate încorporat. Și din orice motiv, VAIO a ales să lipească un trackpad de modă veche pe acest laptop, cu o pereche de butoane fizice stânga și dreapta. Puteți găsi în continuare aceste trackpad-uri în unele laptopuri Windows mai ieftine, dar sunt destul de neobișnuite în gama de peste 3.000 USD. 

Sony a vândut VAIO către Japan Industrial Partners în 2014 din cauza vânzărilor slabe. Oamenii nu doreau să cumpere laptopuri VAIO scumpe în timpul crizei locuințelor, iar marca nu a făcut o treabă excelentă navigând pe piața timpurie a laptopurilor „hibrid”. Acum, după o revenire de succes în Asia, VAIO speră să dea lovitura în SUA.

Etichete: , ,

Sursa: VAIO Marks Its Comeback With a $3,579 Full Carbon Fiber Laptop