Colecția de televizoare Samsung 2021: ecrane Micro LED, Neo QLED și opere de artă

Scris de | 2 martie, 2021
Colecția de televizoare Samsung 2021: ecrane Micro LED, Neo QLED și opere de artă

Samsung a prezentat astăzi gama sa de televizoare din 2021, care include și cele mai recent anunțate produse ale sud-coreenilor din acest segment, cu ecrane Micro LED și Neo QLED.

Televizorul Micro LED

Samsung spune că tehnologia Micro LED oferă un avantaj datorită LED-urilor sale anorganice care ajută la prevenirea fenomenului de burn-in și asigură un ecran vibrant pe întreaga durată de viață a televizorului. Tehnologia nu este tocmai una nouă pentru Samsung, fiind introdusă încă din 2018 sub forma lui „The Wall” – un sistem configurabil de module care poate să ajungă la incredibila dimensiune de 292 inci, pentru o experiență care nu se aseamănă cu nicio alta. Cu flexibilitatea sa inerentă, „The Wall” necesită instalare profesională în casă sau birou.

Acum însă, Samsung aduce tehnologia MICRO LED într-un format specific televizorului tradițional, pe un ecran ce are un design edge-to-edge, fără a fi nevoie de asamblare sau instalare profesională. MICRO LED este disponibil în dimensiuni de 110 inci și 99 inci și va fi disponibil la nivel global începând cu sfârșitul lunii martie; o dimensiune de 88 inci va fi lansată în această toamnă, iar în viitor va apărea și o versiune de 76 de inci.

Micro LED înseamnă că 4 ecrane pot deveni unul singur. Cu 4Vue (Quad View), consumatorii pot viziona simultan până la patru surse de conținut. Poți ține pasul cu mai multe sporturi simultan sau urmări un stream în timp ce te joci un joc video.

Samsung Neo QLED

Samsung Neo QLED

Experiența de vizionare de pe Samsung Neo QLED este definită de procesorul Neo Quantum Processor și de noile LED-uri Quantum Mini. La doar 1/40 din dimensiunea LED-urilor convenționale, LED-urile Quantum Mini permit un control ultra-fin al luminii. Cu negru adânc, lumini puternice și o tehnologie upscaling mai inteligentă decât oricare alta de pe un televizor Samsung, Neo QLED oferă o imagine ultra-realistă – indiferent dacă te uiți la un meci de fotbal sau joci unul pe consolă.

Samsung Neo QLED vine echipat cu funcții care îmbunătățesc experiența de gaming, compania fiind partener TV al Xbox Series X din Statele Unite și Canada. Televizoarele din această gamă oferă gaming la calitate 4K, o rată de refresh de 120 cadre pe secundă și un timp de răspuns scăzut de 5,8 ms.

Samsung a stabilit un parteneriat și cu AMD pentru a dezvolta primul televizor cu suport Freesync Premium Pro, atât pentru jocuri pentru PC, cât și pentru consolă, pentru a oferi astfel o experiență de joc HDR. În plus, noul Game Bar de la Samsung îi ajută pe jucători să monitorizeze rapid aspectele critice ale jocului. Îl pot folosi pentru a accesa Super Ultrawide Gameview de la Samsung, ceea ce înseamnă că va fi disponibil raportul ultra-wide – care se găsește în mod obișnuit pe monitoarele de gaming.

În 2021, modelele Samsung Neo QLED 8K (QN800A și QN900A) vor fi disponibile în dimensiuni de 65 inci, 75 inci și 85 inci, în timp ce modelele 4K (QN90A și QN85A) vor fi disponibile într-o varietate de dimensiuni, începând cu 50 de inci.

Gama Lifestyle

Gama de televizoare Lifstyle oferă ecrane concepute pentru fiecare consumator și pentru fiecare spațiu – atât în interiorul și în afara casei.

The Frame transformă televizorul într-o operă de artă care poate fi personalizată pentru a se potrivi decorului ambiental. Cu noi parteneriate în Art Store , cum ar fi NAVA Contemporary și Etsy, The Frame oferă mai multe opere de artă originale și include acum o tehnologie bazată pe AI, care recomandă lucrări de artă bazate pe selecțiile anterioare. Poți crea propria colecție de artă personală cu o bibliotecă în creștere, ce include peste 1.400 de opere de artă de la instituții de renume mondial.

The Frame oferă, de asemenea, un spațiu de stocare a fotografiilor crescut de la 500 megabytes în 2020 la 6 gigabytes în 2021, astfel încât să poți stoca până la 1.200 de fotografii  în calitate UHD.

În 2021, există noi modalități de personalizare pentru The Frame – de la noi opțiuni de montare, cum ar fi suportul de perete Slim Fit, până la cinci opțiuni de rame pnetru acesta. În plus, The Frame 2021 este mai subțire ca niciodată: cu o grosime de doar 24,9 milimetri, cam la aceeași adâncime ca o imagine reală.

Samsung oferă, de asemenea, o nouă modalitate de a poziționa The Frame 2021, cu My Shelf, un nou accesoriu care se va lansa la nivel mondial la sfârșitul acestui an, care le permite utilizatorilor să creeze un perete personalizat pentru a completa ecranul și decorul. My Shelf poate fi atașat la televizoarele The Frame de 55 inci, 65 inci și 75 inci și va fi disponibil în patru culori diferite: bej, alb, maro și negru.

Dacă îți e dor de un drum la cinema, The Premiere, primul proiector cu laser triplu din industrie cu rezoluție 4K, reprezintă una dintre cele mai bune soluții când vine vorba de home cinema – totul într-un pachet compact. Pentru a ajuta consumatorii să utilizeze The Premiere oriunde în casă, Samsung va oferi ecrane rulabile optimizate pentru The Premiere la sfârșitul acestui an pe site-ul oficial. The Premiere poate fi așezat la aproximativ 5 inci sau mai departe de un perete sau ecran ALR.

The Terrace, primul televizor Samsung pentru aer liber, îți permite să te bucuri de calitatea imaginii, performanță audio și funcții inteligente și în exterior. The Terrace este rezistent la intemperii, având IP55, care înseamnă protecție împotriva apei și a prafului. De asemenea, este simplu de instalat și ușor de conectat la serviciul de cablu și la o rețea Wi-Fi. The Terrace este disponibil în varianta de 55 inci, dar și de 65 inci, iar un nou model Full Sun de 75 de inci va fi  disponibil din această vară.

Etichete: , , , , , ,