DJI a lansat drona FPV 4K ultra-rapidă cu ochelari pentru pilot

Scris de | 3 martie, 2021
DJI a lansat drona FPV 4K ultra-rapidă cu ochelari pentru pilot
foto via @slashgear.com

DJI și-a dezvăluit cea mai recentă dronă, DJI FPV promițând un nou controler de mișcare cu o singură mână pentru zbor mai ușor. Descrisă de companie ca o dronă hibridă, pretinde că va combina viteza și agilitatea unui pilot de curse, oferind în același timp lucrările cinematografice ale unui model tradițional.

FPV poate zbura până la 87 mph, spune DJI, și poate face 0-62 mph în 2,0 secunde. Există o cameră 4K / 60fps de 120 Mbps în față pe un cardan cu o singură axă, în timp ce sistemul de stabilizare RockSteady al DJI adaugă netezime și taie obturatorul rulant.

Corecția distorsiunii scapă de aspectul ochi de pește și există, de asemenea, suport pentru ambele încetinitoare 4x în 1080p și 120 fps. Filmările pot fi salvate în formatele H.265 sau H.264.

Este construită în jurul unui set de ochelari de protecție, care oferă pilotului FPV o vedere de primă linie a ceea ce se află în fața dronei. DJI FPV Googles V2 utilizează noul sistem de transmisie O3 al companiei, cu o autonomie de peste 6 mile, o lățime de bandă de 50 Mbps și frecvențe duale cu comutare automată.

Există trei moduri diferite. În modul standard, cu latență scăzută HD, Goggles V2 va primi imagini de 1440 x 810p transmise înapoi – fie la 60 fps cu câmpul de vedere de 142 grade (FOV) sau 50 fps cu un FOV de 150 de grade – și cu latență 40 ms, spune DJI. Modul Smooth va reduce latența sub 28 ms, cu rezoluții la 1440 × 810p 120 fps cu un FOV de 142 ° sau 100 fps la 150 ° FOV.  În cele din urmă, modul public va permite conectarea a până la opt seturi de ochelari de protecție suplimentari, fiecare împărtășind punctul de vedere al pilotului.  

Vor exista trei moduri de zbor, în funcție de abilitățile pilotului. Modul normal va funcționa mult în același mod în care o fac și alte drone DJI: FPV se va deplasa pe loc folosind GPS și / sau sisteme de poziționare vizuală. Va folosi senzori de detectare a obstacolelor frontale pentru a detecta potențialele pericole și a încetini automat, deși piloții înșiși vor trebui să manevreze FPV departe de ei. În modul Manual, atât caracteristicile de deplasare, cât și cele ale senzorului sunt dezactivate. Pilotul deține controlul deplin al dronei.

În cele din urmă, modul Sport combină cele două, cu unele dintre „capabilitățile de mișcare dinamică” ale modului manual, dar cu unele dintre caracteristicile de siguranță ale modului normal activate din nou. Se intenționează a fi un pas de mijloc pentru începători să se obișnuiască cu controlul complet individual.  Un controler opțional de mișcare condensează toate comenzile de zbor cheie într-un singur joystick activat pentru gesturi.

Toate modurile de zbor beneficiază de o funcție de frânare de urgență și Hover și există o opțiune de întoarcere la domiciliu care va convoca drona înapoi în locul în care a decolat automat. Acest lucru poate fi declanșat manual sau va începe în mod implicit dacă semnalul de transmisie este implicit. Ochelarii FPV au un receptor ADS-B pentru notificări audio și vizuale dacă există aeronave cu emițătoare ADS-B în apropiere.  

DJI FPV este disponibil începând de astăzi, la un preț de 1.299 USD pentru FPV Combo. Aceasta include drona, telecomanda 2, FPV Goggles V2, o baterie și toate cablurile necesare. Între timp, kitul DJI FPV Fly More are două baterii suplimentare și un hub de încărcare, pentru 299 USD, în timp ce Motion Controller este vândut separat pentru 199 USD.

Etichete: , , ,

Sursa: DJI FPV is a super-fast 4K drone with goggles for the pilot