AMD lansează placa video Radeon RX 6700 XT, cel mai nou mid-range al companiei

Scris de | 4 martie, 2021
AMD lansează placa video Radeon RX 6700 XT, cel mai nou mid-range al companiei

În cadrul evenimentului „Where Gaming Begins” AMD a prezentat noua placă grafică AMD Radeon RX 6700 XT. Aceasta este adaptată la standardele de perfromanță actuale, oferind o experiență bună de gaming la o rezoluție de 1440p.

Realizată pe arhitectura AMD RDNA 2 cu 12GB memorie GDDR6, AMD Radeon RX 6700 XT oferă cu până la de 2 ori mai multă performanță în gaming față de generațiile precedente de plăci grafice. Tot la capitolul diferențe, Radeon RX 6700 XT depășește pragul de 165 FPS obținut de predecesorii săi în jocurile experimentate la rezoluție 1440p.

Specificații AMD Radeon RX 6700 XT:

  • AMD Infinity Cache – memoria cache de ultimă generație este de 96MB, oferă o lățime de bandă de până la 2,5 ori mai mare față de o arhitectură tradițională, la același nivel de consum, pentru performanțe mai bune în jocuri
  • AMD Smart Access Memory    oferă performanțe mai mari la combinarea plăcilor grafice din seria AMD Radeon 6000 cu noile procesoare AMD Ryzen 5000 ori cu AMD Ryzen 3000 și cu plăcile de bază din seria AMD 500, combo ce produce un boost de performanță de 16%.
  • 12GB GDDR6 VRAM – Proiectată pentru a oferi performanță în cele mai recente jocuri, dar și pentru viitoarele jocuri AAA la rezoluții mari și setări maxime.
  • AMD Radeon Software Adrenalin – Variabile Rate Shating oferă suport Radeon Boost pentru a crește performanța cu până la 27% în jocuri și împreună cu suportul DirectX12 pentru Radeon Anti-Lag va reduce input-lag-ul și va oferi un avantaj competitiv în gaming
  • DirectX Raytracing (DXR) – plăcile grafice AMD RDNA 2 sunt optimizate pentru a oferi efecte de lumină, umbre și reflexii în timp real cu DXR

Parteneriat cu echipa Mercedes-AMG Petronas Formula 1

AMD a anunțat colaborarea cu divizia de eSports a celor de la Mercedes-AMG Petronas Formula 1. Astfel, Mercedes a selectat o combinație de componente hardware (plăci grafice AMD Radeon din seria 6000 și procesoarele pentru desktop AMD Ryzen din seria 5000) și tehnologiile de software AMD pentru a sta la baza platformelor de eSports, oferind framerate-uri mai bune și o latență mai scăzută.

Etichete: , ,