ASUS lansează telefonul cu mai mult RAM decât majoritatea PC-urilor de pe piață

Scris de | 8 martie, 2021
ASUS lansează telefonul cu mai mult RAM decât majoritatea PC-urilor de pe piață

Așteptat pe 10 martie, ASUS ROG Phone 5 va intra imediat în atenția multor fani ai tehnologiei prin prisma cifrelor spectaculoase pe care le prezintă. Fără îndoială cel mai interesant aspect al smartphone-ului care urmează să se lanseze este memoria RAM, care ajunge la capacitatea uriașă de 18GB.

Practic, sunt șanse uriașe ca dispozitivul de pe care citești acum acest articol să aibă o memorie RAM mai slabă decât ASUS ROG Phone 5, din moment ce majoritatea utilizatorilor folosesc PC-uri cu 8GB sau 16GB de RAM, și niciun telefon nu a depășit 16GB de RAM.

Modulul DRAM de 18GB LPDDR5 vine de la compania sud-coreeană SK Hynix, din Seul. Într-un comunicat publicat pe 8 martie, aceștia spun că modulul rulează la maximum 6400Mbps, fiind cu aproximativ 20% mai rapid decât actualele module LPDDR5 de pe piață. SK Hynix va începe să producă în masă memoriile, care vor ajunge întâi pe ROG Phone 5.

Pe lângă capacitatea RAM uriașă, noul smartphone ASUS va puncta și cu alte specificații de top, precum un procesor Snapdragon 888, un ecran OLED cu rată de refresh ridicată și un spate cu tehnologie dot-matrix, similară cu cea de pe laptop-urile premium ale companiei (ROG Zephyrus G14, spre exemplu), care va permite un nivel mai mare de personalizare a telefonului.

Zvonuri recente sugerează și că ASUS ar urma să aducă înapoi pe ROG Phone 5 jack-ul de căști de 3,5mm, iar telefonul ar veni cu încărcare rapidă de 65W. Bineînțeles, va rula Android 11 din cutie, cu câteva funcții și aplicații de gaming integrate de cei de la Asus.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The ASUS ROG Phone 5 will pack up to a whopping 18GB of LPDDR5 RAM