Producția iPhone 12 Mini a fost redusă din cauza cererii scăzute

Scris de | 10 martie, 2021
Producția iPhone 12 Mini a fost redusă din cauza cererii scăzute

Apple reduce numărul comenzilor pentru toate iPhone-urile cu aproximativ 20% comparativ cu planurile sale din decembrie, iPhone 12 mini având cea mai mare reducere, potrivit Nikkei Asia. În conformitate cu rapoartele anterioare, publicația susține că cererea pentru iPhone 12 mini a fost „mult mai mică decât se aștepta inițial Apple”.

Raportul susține că Apple a urmărit inițial să securizeze componente pentru până la 96 de milioane de iPhone-uri în prima jumătate a anului 2021, inclusiv întreaga gamă de iPhone 12 și modele mai vechi precum iPhone 11 și iPhone SE, dar se pare că se vizează acum producția de aproximativ 75 de milioane de unități în acea perioadă. Aceasta este puțin mai mare decât livrările iPhone în aceeași perioadă a anului trecut, adaugă raportul.

Cererea pentru iPhone 12 mini a fost atât de lipsită de lumină încât Apple a cerut chiar unor furnizori să oprească temporar construirea componentelor special pentru dispozitivul de 5,4 inci, potrivit Nikkei Asia. Unele dintre componentele și piesele pentru iPhone 12 mini au fost realocate pe iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, a declarat o sursă publicației.

Se crede că Apple vede în continuare o cerere sănătoasă pentru cele trei modele iPhone 12 de ultimă generație, vânzările puternice ale dispozitivelor contribuind la venitul record al Apple, de 111,4 miliarde de dolari, raportat în trimestrul decembrie.

Etichete: ,

Sursa: iPhone 12 Mini Faces Production Cut Due to 'Far Lower' Demand Than Expected