Restricțiile asupra Xiaomi, anulate în primă instanță în SUA

Scris de | 13 martie, 2021
Restricțiile asupra Xiaomi, anulate în primă instanță în SUA
FOTO via SlashGear

Xiaomi a făcut un prim pas de succes în procesul pentru anularea restricțiilor impuse de Statele Unite ale Americii. Compania a câștigat în primă instanță și cere ca Guvernul SUA să anuleze restricțiile comerciale impuse asupra sa.

Redăm mai jos poziția oficială a Xiaomi cu privire la anularea restricțiilor:

“Pentru Xiaomi este îmbucurător faptul că pe data de 12 martie, instanța a impus Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii să înlăture implementarea sau aplicarea desemnării Xiaomi ca o Companie Chineză Militară Comunistă. În urma prescrierii ordinului, instanța a anulat integral și cu efect imediat restricțiile Ordinului Executiv 13959 impuse cetățenilor SUA de a achiziționa titluri de valoare  Xiaomi și cerința ca aceștia să își cedeze acțiunile. 

Xiaomi reiterează faptul că este o corporație publică, pe acțiuni, condusă independent, care le oferă consumatorilor produse electronice doar pentru scopuri civile și pentru uz comercial. 

Xiaomi consideră că decizia de a fi desemnată drept o Companie Chineză Militară Comunistă este arbitrară și tendențioasă, iar judecătorul a fost de acord cu punctul de vedere al companiei. 

Xiaomi își va continua demersul și va cere instanței ca această desemnare să fie declarată ilegală și să fie înlăturată complet. 

Xiaomi vrea să colaboreze cu partenerii săi globali pentru a le permite oamenilor din întreaga lume să se bucure de o viața mai bună prin intermediul celor mai moderne tehnologii”, au declarat reprezentanții Xiaomi.  

Etichete: , , ,