Xiaomi Mi 11 Hands-On Preview: Ecran ofertant și cameră foto de 108 MP. Preț și specificații complete

Scris de | 10 martie, 2021
Xiaomi Mi 11 Hands-On Preview: Ecran ofertant și cameră foto de 108 MP. Preț și specificații complete

Xiaomi propune un nou flagship foarte interesant în acest început de primăvară. Xiaomi Mi 11 este noul telefon cu care se mândrește producătorul chinez, un terminal cu ecran impresionant, construcție solidă la care s-au folosit materiale premium și cel mai puternic procesor de pe piață, Qualcomm Snapdragon 888. De asemenea, regăsim pe telefon și un senzor foto principal de 108 MP.

Am avut ocazia să petrec 30 de minute cu noul smartphone pe care Xiaomi în lansează astăzi în România, unul care se va comercializa la 3599 lei în varianta cu 8GB RAM + 128GB stocare și 3899 lei în varianta 8GB RAM + 256GB stocare, fiind aici țintit un segment de preț ceva mai jos decât flagship-urile de la Apple sau Samsung. Sunt de părere că Xiaomi s-a poziționat foarte bine, iar Mi 11 este un adevărat vârf de gamă, din toate punctele de vedere, de la design, la componente și cameră foto.

Și asta nu e tot. Zvonurile indică spre lansarea în viitorul apropiat a unei versiuni Pro a lui Mi11, însă despre acest lucru vom vorbi la momentul respectiv. În ceea ce privește designul lui Xiaomi Mi 11, acesta este în mod clar unul premium, cu sticlă rezistentă Corning Gorilla Glass Victus pe ecranul WQHD+ AMOLED, pe spate având parte de o sticlă anti-glare care vine în două culori: Midnight Gray și Horizon Blue.

Xiaomi Mi 11: Display

Ecranul telefonului este decupat în partea din stânga pentru a face loc camerei frontale, acesta dispunând de un refresh rate de 120 de Hz și o rezoluție de 3200 x 1440. După scurta experiență de utilizare pot spune că e un display foarte bun pentru consum de conținut multimedia, în special Netflix și YouTube, iar faptul că difuzoarele sunt realizate în colaborare cu Harman Kardon nu are cum să dăuneze experienței.

De altfel, unul dintre punctele cheie în jurul căruia Xiaomi și-a bazat întreaga campanie de lansare este sunetul de calitate de care este capabil terminalul, oferind o experiență de vizionare deosebită față de alte telefoane din clasa sa. Ecranul de 6,81 inci cu margini curbate ajută foarte mult și la vizionarea clipurilor filmate chiar cu ansamblul foto principal al terminalului, unul care este capabil de standardul 4K HDR10+.

Despre camera foto o să vorbim mai multe în review-ul care va sosi pe connect.ro în următoarele săptămâni, dar până atunci vom analiza puțin specificațiile acesteia. Avem parte aici de un ansamblu foto triplu, compus dintr-un senzor principal wide de 108 MP cu f/1.85, unul ultra-wide de 13MP cu f/2.4 și unul telemacro de 5 MP cu f/2.4. Pe hârtie cel puțin, Xiaomi Mi11 ar trebui să fie mai mult decât capabil de fotografii de calitate înaltă, așa cum ar trebui să fie cele realizate cu un model vârf de gamă.

Un lucru ar mai fi de menționat aici, faptul că ansamblul foto de pe Xiaomi Mi 11 nu vine la pachet și cu un senzor telephoto, însă este posibil să îl vedem pe acesta pe viitoarea variantă Pro.

Xiaomi Mi 11: Qualcomm Snapdragon 888

Pe lângă design, ecran și camera foto, Xiaomi Mi11 dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon 888, o echipare foarte bună atunci când vorbim despre smartphone-uri flagship. Acesta este ajutat de un procesor grafic Adreno 660 pentru o performanță optimă în jocuri, iar în timpul pe care l-am petrecut jucând PUBG pot spune că terminalul se comportă așa cum trebuie, pe măsura așteptărilor. Deși nu am testat extensiv capacitatea de gaming, la prima vedere terminalul nu are parte nici de timp morți nici de supraîncălzire.

La capitolul baterie vorbim despre un acumulator de 4600 mAh, care ar trebui, în teorie, să reziste la două zile de utilizare medie. Și în acest caz, o părere definitivă vom avea după ce voi apuca să petrec mai mult timp cu terminalul pe mână. Bateria dispune și de funcție de fast charging 55W pe încărcare cu fir dar și de reverse charging wireless la 10W.

În ceea ce privește porturile lui Xiaomi Mi 11, telefonul dispune de o mufă de încărcare la standardul USB-C și, la fel ca în alte multe cazuri, nu regăsim pe șasiul acestuia și un jack audio de 3,5 mm. Deblocarea se realizează ori cu ajutorul unui senzor de amprentă amplasat sub sticla ecranului, care funcționează și pe post de heart-rate monitor, sau cu sistemul AI de recunoaștere facială.

Xiaomi Mi 11 mi-a lăsat o primă impresie pozitivă. Este un telefon cu aspect premium, baterie ofertantă, display WQHD+, o cameră foto care promite destul de multe și un procesor de top. Nu văd nici un motiv pentru care Mi 11 nu ar fi un hit, mai ales și prin prisma prețului ceva mai redus față de alte alternative care sosesc pe rafturi în configurații similare și au un cost mai ridicat.

Rămâne de văzut cum se va descurca Xiaomi Mi 11 în teste mai extinse și rămâi aproape pentru a citi review-ul complet pe connect.ro dar și în revista connect România, în viitorul foarte apropiat.

Etichete: , , , , , ,