Lansarea noii generații de AirPods ar putea avea loc abia în a doua jumătate a lui 2021

Scris de | 15 martie, 2021
Lansarea noii generații de AirPods ar putea avea loc abia în a doua jumătate a lui 2021

În ultimele săptămâni au abundat zvonurile care sugerează că Apple va organiza un eveniment pe 23 martie, în cadrul căruia compania va prezenta cea mai nouă generație a sa de căști true wireless (AirPods). În dimineața de 15 martie însă, analistul Ming-Chi Kuo a declarat că noile căști nu vor intra în faza de producție în masă până în cea de-a doua jumătate a lui 2021, astfel că lansarea lor nu va fi imediată.

Organizarea evenimentului din martie nu a fost confirmată încă de Apple, astfel că este în continuare neclar dacă acesta se va organiza și ce fel de produse vor fi prezentate. Declarația lui Kuo de astăzi întărește însă faptul că AirPods 3 nu vor fi anunțate pe 23 martie.

Kuo mai spune în analiza sa că Apple va avea parte de un declin în ceea ce privește livrările de căști în acest an, citând ca motiv principal competiția din ce în ce mai acerbă oferită de alți producători. Conform analistului, compania din Cupertino a livrat în jur de 90 de milioane de AirPods-uri în 2020 și acest număr va scădea până la 78 de milioane în 2021.

Lansarea noii generații de AirPods-uri nu ar putea însemna obligatoriu scoaterea de pe piață a AirPods 2, mai spune Kuo, care sugerează și că cea mai nouă adiție din familia de căști Apple, AirPods Max, vor avea un procent limitat din totalul livrărilor în acest an – aproximativ 1 milion de unități.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Apple AirPods 3 not launching until Q3, says Ming-Chi Kuo