Andrei „Lectură DeLaA-LaZ” OBREȚ: „Nu credeam că o să fac o carieră din gaming, dar am avut ambiție”

Scris de | 16 martie, 2021

Pe Lectură îl găsiți pe canalul lui de Youtube, aici.

connect: Spune-ne mai multe despre tine. Cine ești, de unde vii, ce îți place să faci când nu ești în fața calculatorului?

Andrei Obreț: Salutare toată lumea, să mă adresez cu formula uzuală pe care o folosesc în fiecare videoclip. Numele meu este Andrei Obreț, am 24 de ani, sunt student și de aproape 8 ani fac videoclipuri pe Youtube pentru toate vârstele, de aici și numele canalului meu de Youtube, “Lectură de la A la Z”. Sunt o fire energică, iar atunci când nu înregistrez videoclipuri pe Youtube, cel mai mult îmi place să mă plimb, nu în locuri anume, luxoase, ci pur și simplu să petrec timp cu prietenii indiferent de loc.

connect: Cum ai devenit gamer și cum țiai descoperit pasiunea pentru gaming?

Andrei Obreț: Aș putea spune că pasiunea mea pentru gaming a început atunci când eram foarte mic (7-8 ani), iar asta pentru că tatăl meu a terminat o facultate în domeniul calculatoarelor și desi pe atunci nu toată lumea avea un calculator acasă, eu am fost unul din copiii care avea acces la un PC, plus o mulțime de jocuri a căror limbă pe nu o înțelegeam pe atunci (limba engleză), dar fără să îmi dau seama am început să învăț limba engleză și îmi plăcea să petrec mult timp în fața calculatorului chiar dacă părinții mei nu erau de acord. Nu vă pot spune când am devenit “gamer” exact, dar pe la 16 ani am început să încarc videoclipuri pe Youtube cu intenția de a ajunge cât mai sus.

connect: Credeai vreodată că o să faci din gaming o carieră?

Andrei Obreț: Nu credeam că o să fac din gaming o carieră pentru că la acel moment nu te puteai susține din veniturile generate din videoclipuri, dar am avut ambiție și viziune și am știut că o să fie bine. Nu am renunțat deși au fost foarte multe zile grele și presiuni care nu îmi permiteau să mă ocup și de canalul de Youtube, dar am vrut asta și am reușit.

connect: Care este jocul preferat, la ce ești tu cel mai bun?

Andrei Obreț: Nu pot spune că am un joc preferat pentru că îmi plac toate jocurile pe care le joc, dar aș putea spune care sunt cele mai longevive de pe canalul meu de Youtube: Minecraft și GTA.

connect: Ce sfaturi le-ai da copiilor care se gândesc să urmeze un astfel de drum în viață?

Andrei Obreț: Nu îmi place să dau sfaturi în ceea ce privește Youtube-ul pentru că sunt alte vremuri. Sună bătrânește, știu, dar acesta este adevărul. Când m-am apucat eu de Youtube cel mai mare canal de gaming din România avea sub 200.000 de abonați, iar acum cel mai mare are peste 2 milioane de abonați, de aici puteți trage și voi concluziile despre cum era atunci și cum este acum. Dacă cineva are determinare și se simte pregătit să concureze cu cei mai mari, poate să o facă. Condițiile pentru a crea conținut în momentul de față sunt cu mult mai bune față de ce aveam noi pe atunci.

connect: Cum arată comunitate de gaming din România? Cât de repede crește?

Andrei Obreț: Aș putea spune că avem o comunitate de gaming unită în România, iar fenomenul a luat amploare, mai ales în ultimii ani. Dacă o ținem în ritmul acesta, cred că putem concura cât de curând cu țările mai dezvoltate la capitolul acesta.

connect: Cât de implicat ești în peisajul autohton de gaming?

Andrei Obreț: Pot să spune că sunt destul de implicat în peisajul de gaming românesc deoarece din momentul de când m-am apucat de Youtube nu cred că au fost 7 zile adunate în care să nu postez nimic. În rest, aduc conținut regulat de cel puțin 2 ori pe zi, indiferent că sunt plecat sau nu.

connect: Cum arată setup-ul tău?

Andrei Obreț: Setup-ul meu nu este cel mai de top, dar nici nu lasă de dorit. Nu sunt cel de om care să investească mai mult decât este necesar, dar acum să nu vă gândiți că ce am eu și-ar permite oricine. Nici nu ar avea nevoie de el, dar consider că sunt destul de modest în ceea ce privește acest aspect și nu îmi cumpăr lucruri de care nu am nevoie.

Etichete: , , , ,