Motorola aduce o interfață pentru Desktop pe smartphone-ul Edge Plus, similară cu DeX

Scris de | 18 martie, 2021
Motorola aduce o interfață pentru Desktop pe smartphone-ul Edge Plus, similară cu DeX
foto via @polishnews.co.uk

Motorola își extinde telefonul emblematic Edge Plus cu o nouă interfață pentru computer desktop numită Ready For. Similar cu Samsung DeX, Ready For permite utilizatorilor să conecteze smartphone-ul la un ecran mai mare (utilizând fie un cablu USB-C la USB-C, fie USB-C la HDMI), permițând Edge Plus (și probabil, viitoarele telefoane Motorola) să fie folosit precum un computer sau chiar ca alternativă la set-top box.

Compania are în vedere patru cazuri de utilizare diferite pentru Ready For. La cel de bază, utilizatorii pot converti Edge Plus într-o configurație mobilă pentru computer desktop, completată cu un mouse sau tastatură Bluetooth – similar cu DeX.

Motorola are și mai multe idei interesante despre modul de utilizare a Edge Plus. Încă unul, de exemplu, transformă Edge Plus într-o stație de videoconferință, utilizând camerele superioare de pe smartphone (fie obiectivul principal de 108 megapixeli sau obiectivul ultra-larg de 16 megapixeli) pentru o experiență de chat video mai bună. Există, de asemenea, opțiuni de divertisment.

Jucătorii pot împerechea un controler și pot folosi Edge Plus ca o consolă improvizată, fie pentru jocuri mobile native precum Fortnite, fie cu servicii de streaming de jocuri precum xCloud. Utilizatorii își pot conecta telefonul ca un set-top box ușor de transportat. Motorola intenționează să conecteze Edge Plus la un televizor de cameră de hotel, de exemplu, oferindu-ți acces la toate aplicațiile de streaming deja conectate atunci când călătorești fără a avea să iți faci griji cu privire la configurarea Wi-Fi a camerei. 

foto via @theverge.com

Ready For (sau DeX) nu este prima încercare de a transforma un smartphone într-un computer. Istoricul telefoanelor mobile este plin de încercări din trecut, cum ar fi Palm Foleo sau propriul accesoriu LapDock al lui Atrix 4G al Motorola. Și, deși cazurile de utilizare ale Motorola sunt puțin ambițioase (și, poate, puțin optimiste cu privire la numărul de utilizatori care păstrează în mod obișnuit cablurile HDMI la USB-C), există cu siguranță idei mai creative pentru a converti un telefon pe un ecran mai mare dincolo de acesta o experiență de computer desktop pe jumătate. Experiența Motorola Ready For este setată să fie lansată pentru utilizatorii Edge Plus pe Verizon începând de astăzi.

Etichete: , , , ,

Sursa: Motorola’s Ready For brings a DeX-style desktop to the Edge Plus