Ovidiu PĂTRAȘCU „Ovvy”: „Gaming-ul mi-a oferit un job extrem de fun și de plăcut, tot prin gaming am reușit să și ofer ceva înapoi societății”

Ovidiu PĂTRAȘCU „Ovvy”: „Gaming-ul mi-a oferit un job extrem de fun și de plăcut, tot prin gaming am reușit să și ofer ceva înapoi societății”

Scris de | 18 martie, 2021

Pe Ovidiu Patrascu îl găsiți pe Youtube aici.

connect: Spune-ne mai multe despre tine. Cine ești, de unde vii, ce îți place să faci când nu ești în fața calculatorului?

Ovidiu Pătrașcu: Mă numesc Ovidiu Pătrașcu, sunt fost campion mondial și european la FIFA, iar la momentul actual sunt creator de conținut pe Youtube. O să sune “ordinary”, însă atunci când nu mă înregistrez pentru Youtube îmi place să mă plimb prin parc, să mă uit la filme și să fac sport. Pot să spun că sunt un “consumator” de serial și nu mi-a scăpat niciun TV Show de calitate până acum.

connect: Cum ai devenit gamer și cum țiai descoperit pasiunea pentru gaming?

Ovidiu Pătrașcu: Am fost fotbalist la Universitatea Craiova, iar în cantonamente, între cele două antrenamente zilnice obișnuiam să ne jucăm pe Playstation FIFA. În anul 2005 am avut o accidentare mai lungă și când am auzit că este un turneu național, am decis să mă înscriu și să mă antrenez. Am reușit să mă clasez atunci pe locul 3 în țară, cu doar o lună de antrenament. Asta m-a motivat și în anul următor am reușit să câștig toate turneele de FIFA din țară și am reușit să mă clasez în premieră pentru România pe locul 2 mondial.

connect: Credeai vreodată că o să faci din gaming o carieră?

Ovidiu Pătrașcu: Atunci când am început să mă joc la nivel semi-pro nu exista ideea de carieră din gaming, cred că eu am fost printre primii jucători profesioniști de eSports din România care au reușit să facă din jocuri o carieră. Deci nu, nu credeam că o să fac o carieră din gaming.

connect: Care este jocul preferat, la ce ești tu cel mai bun?

Ovidiu Pătrașcu: FIFA. connect: Ce sfaturi le-ai da copiilor care se gândesc să urmeze un astfel de drum? Ovidiu Pătrașcu: Le-aș spune că este un domeniu foarte frumos, cu nenumărate posibilități, însă este și extrem de dificil să reușești, implică foarte multă muncă. Un lucru este sigur, dacă îți dai interesul și nu păcălești munca, 100% poți să reușești în acest domeniu.

connect: Cum arată comunitate de gaming din România? Cât de repede crește?

Ovidiu Pătrașcu: Dacă înainte de pandemie se jucau mulți români, acum pot spune că se joacă FOARTE mulți. Comunitatea este în continuă creștere, singurul lucru care, recunosc, că ne lipsește în ultimul timp sunt evenimentele offline, însă sper ca pe viitor, odată cu trecerea pandemiei, să revenim și acolo la normal.

connect: Cât de implicat ești în peisajul autohton de gaming?

Ovidiu Pătrașcu: Gaming-ul mi-a oferit un job extrem de fun și de plăcut, tot prin gaming am reușit să și ofer ceva înapoi societății, pe lângă orele de conținut interesant pentru audiența mea. Am reușit să organizez și să iau parte la câteva maratoane de gaming caritabile prin care am reușit să strângem bani pentru diferite cauze.

connect: Cum arată setup-ul tău?

Ovidiu Pătrașcu: Puteți vedea setup-ul meu pe canalul de Youtube, @OvidiuPatrascu. Piesa de rezistență este un monitor ultrawide de 49 de inchi care îmi permite să vad aproape tot terenul dintr-o parte în alta.

Etichete: , , , ,