Studioul românesc de gaming Amber atinge o cifră de afaceri record

Scris de | 22 martie, 2021
Studioul românesc de gaming Amber atinge o cifră de afaceri record

Amber, studioul de jocuri video cu capital 100% românesc, a depășit în 2020 pentru prima dată pragul de 20 de milioane de dolari, realizând o cifră de afaceri de 20,8 milioane de dolari (85 milioane de Lei). Suma reprezintă o creștere de 58% față de cifra obținută în 2019.

Creșterea susținută din ultimele 12-18 luni se datorează dezvoltării competențelor de producție integrală (“full game development”) cu specializări în multiple genuri de jocuri, integrării în Amber a două studiouri noi, Scorpius Games și KaraOkulta, respectiv deschiderii a trei noi birouri la Botoșani, Guadalajara și Montreal.

Citește și: INTERVIU Tudor Postolache, Amber Studio: „Ne dorim ca în viitorul apropiat, industria de game development din România să creeze un joc de importanța lui Witcher 3”

Deschiderea studioului din Guadalajara a adus Amber proiecte și clienți din piețe noi, capacitate de producție crescută, dar și posibilitatea de a stimula industria locală de game development. Deși a fost lansat inițial pentru proiecte de testare și artă, studioul din Mexic oferă în 2021 inclusiv servicii de programare și de game design. Dezvoltarea se reflectă și în numărul specialiștilor care lucrează în studioul din Guadalajara, în prezent fiind implicați în diferite proiecte peste 150 artiști, designeri, programatori și testeri.

Studioul din Botoșani, deschis la finalul lui 2019, a creat oportunități pentru tinerii din oraș și din regiune. Dacă în primele 12 luni de activitate studioul urma să atragă 30 de specialiști, datorită proiectelor tot mai numeroase, la finalul anului în studio lucrau deja peste 70 de oameni.

În Montreal, Amber continuă dezvoltarea unei noi linii de business pe zona de servicii de localizare si dezvoltare de produse, urmând să angajeze specialiști în toate disciplinele de dezvoltare.

În cele șase birouri Amber situate la București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal lucrează în total peste 700 de specialiști. În funcție de proiectele dezvoltate în fiecare studio, Amber caută talent pentru poziții de Art Directors, 2D și 3D artists, PC / Console Game Producers, PC / Console Programmers, Game Economy Designers sau Game Testers.

Etichete: , ,