Noul parteneriat Samsung oferă o altă privire asupra viitorului livrării cu drone într-un oraș irlandez

Scris de | 28 martie, 2021
Noul parteneriat Samsung oferă o altă privire asupra viitorului livrării cu drone într-un oraș irlandez
foto via @kinaxis.com

În Oranmore, un orășel din județul Galway, Irlanda, se poate găsi un serviciu de livrare a obiectelor cu ajutorul dronelor, care să fie satisfăcător instantaneu. Într-un parteneriat recent anunțat cu compania irlandeză de livrare cu drona Manna, Samsung promite livrarea produselor electronice mai mici, cum ar fi telefoanele și ceasurile inteligente „în termen de trei minute”, atunci când este comandat de cineva din Oranmore din magazinul online irlandez Samsung.

Manna folosește „drone aerospațiale personalizate” pentru a finaliza livrările, conform anunțului Samsung. Capacitatea dronelor de a călători cu viteze de peste 60 de kilometri pe oră (aproximativ 37 de mile pe oră) pare a fi ceea ce garantează acei timpi de livrare.

Totuși, Samsung și Manna nu deschid noi drumuri în parteneriatul lor. Este posibil ca oamenii care locuiesc în Oranmore să fie deja familiarizați cu dronele lui Manna care livrează totul, de la produse alimentare la medicamente, datorită unui acord pe care Manna l-a asigurat cu lanțul alimentar Tesco în 2020.

Atât Samsung, cât și Manna spun că sunt „dornici” să extindă serviciul de livrare la nivel național. Amazon a început să-și testeze dronele în Regatul Unit, după ce a primit aprobarea de reglementare în 2016. În SUA, Administrația Federală a Aviației (FAA) a început, de asemenea, să dea aprobare pentru alte teste la scară mică, cum ar fi un parteneriat UPS și CVS pentru a livra prescripții către casa de bătrâni din Florida și un test condus de Walmart în Carolina de Nord.

Toate aceste teste par a fi în funcție de ceea ce începe să se simtă ca o realitate inevitabilă: livrarea în ziua următoare devine mai degrabă livrarea în minutul următor. Autoritățile de reglementare trebuie să se pună de acord asupra standardelor pentru zborurile cu drone pentru ca acest lucru să se întâmple și, în cazul FAA, libertatea de a zbura va necesita noi sisteme de identificare pentru a determina proprietatea.

Etichete: , ,

Sursa: Samsung’s new partnership offers another glimpse of a drone delivery future — in only one Irish town