Bogdan „Bobospider” TIMUȘ: „Sunt gamer de când m-am născut. Mama juca Terminator când era însărcinată cu mine”

Bogdan „Bobospider” TIMUȘ: „Sunt gamer de când m-am născut. Mama juca Terminator când era însărcinată cu mine”

Scris de | 29 martie, 2021

Pe Bogdan Timuș (Bobospider) îl puteți urmări pe Youtube și pe Twitch

connect: Spune-ne mai multe despre tine. Cine ești, de unde vii, ce îți place să faci când nu ești în fața calculatorului?

Bogdan Timuș: Lumea mă cunoaște pe internet sub numele de Bobospider, dar în lumea reală sunt Bogdan Timuș. Am 26 de ani și vin Târgu-Ocna, județul Bacău, iar în urmă cu aproape 7 ani m-am mutat în București pentru a merge la facultatea de Automatică și Calculatoare. Mi-am început activitatea pe Youtube în urmă cu vreo 10 ani prin intermediul unor prieteni cu care am realizat diverse clipuri împreună și cu care colaborez încă și acum. În afara activităților în mediul online îmi place să îmi petrec timpul cu prietenii, să urmăresc diverse filme, seriale sau alți creatori de conținut. Recent, am început un nou hobby și anume să colecționez diverse statuete/figurine cu personaje din jocuri, filme etc. Până anul trecut obișnuiam să călătoresc din când în când, dar acum am pus această plăcere deoparte pentru moment.

connect: Cum ai devenit gamer și cum țiai descoperit pasiunea pentru gaming?

Bogdan Timuș: Cred că sunt gamer de când mă știu. De ce spun asta? Ei bine, mama mea obișnuia să se joace diverse jocuri pe consola Terminator cât timp a fost însărcinată cu mine, deci mă gândesc că așa s-a moștenit pasiunea. Această pasiune s-a dezvoltat mai mult undeva spre vârsta de 7 ani, când am pus mâna pe primele mele jocuri de PC și anume Heroes 3 și vechile jocuri Disney.

connect: Credeai vreodată că o să faci din gaming o carieră?

Bogdan Timuș: Sincer, nu. Mereu am visat, dar ca orice copil, inițial am avut vise normale, spre exemplu în clasele primare îmi doream să devin bucătar. Lucrurile s-au schimbat în liceu, atunci când am descoperit Youtube și creatorii de conținut. Mă consider extrem de norocos că am reușit să realizez o carieră din această pasiune și sper să o duc cât mai departe.

connect: Care este jocul preferat, la ce ești tu cel mai bun?

Bogdan Timuș: Este destul de simplu, este jocul pe care îl joc de peste 12 ani și anume World of Warcraft. Jucând Warcraft 3 am fost atras destul de mult de universul acestui joc și îmi doream mai mult, iar la început WoW nu era prea accesibil pentru mine așa că am cât de mult posibil pe conturi trial și încercam să interacționez cu cât mai mulți oameni din lumea întreaga. Singura persoană pe care o țin minte și acum este un băiat din Texas cu care am jucat 3 zile de trial.

connect: Ce sfaturi le-ai da copiilor care se gândesc să urmeze un astfel de drum în viață?

Bogdan Timuș: În primul rând, încearcă să te distrezi când faci asta pentru că altfel nu vei transmite mai departe bucuria pe care o ai tu când te joci și desigur, încearcă să fii cel mai mare critic al tău. Dacă nu își poți urmări propriul conținut, atunci cel mai probabil nici alți oameni nu o vor face. Cere ajutorul prietenilor și chiar străinilor, să ți ofere un feedback despre ceea ce ai creat și vezi ce poți îmbunătăți. Și, cred că cel mai important lucru este să nu te aștepți sp ajungi vedetă peste noapte. Uneori poate dura o lună, alteori două sau poate chiar un an. Cât timp există creștere înseamnă că faci ceva bine.

connect: Cum arată comunitate de gaming din România? Cât de repede crește?

Bogdan Timuș: Momentan în România nu prea avem un gust diversificat când vine vorba de jocuri. Preferăm să jucăm cam aceleași lucruri mereu. Dar în ultimi ani pare că s-au mai schimbat lucrurile, iar comunitatea a crescut destul de mult încât avem echipe pro eSprts, creatori de conținut de gaming și mai mulți dezvoltatori de jocuri.

connect: Cât de implicat ești în peisajul autohton de gaming?

Bogdan Timuș: Pe canalele mele mereu am încercat să aduc atât cele mai populare jocuri create de firme multinaționale, cât și jocurile realizate de o singură persoană. Consider că am cea mai mare diversitate pe canal când vine vorba de genuri de jocuri și tipuri de jocuri. Motivul pentru care fac asta este pentru că vreau să arăt publicului român și alte titluri, nu doar cele populare la noi în țară.

connect: Cum arată setup-ul tău?

Bogdan Timuș: Inițial am început cu un simplu PC, ceva dual-core îndeajuns cât să pot juca și filma Minecrat (care abia se lansase pe vremea aceea). De atunci însă, am trecut prin vreo 3-4 PC-uri și am ajuns la setup-ul curent: un calculator pentru filmat, stream și editat echipat cu un AMD Ryzen 7 5800x, care este o bestie pentru genul acesta de procese, cu o placă video NVIDIA RTX 2070. Un alt calculator este dedicat doar pentru gaming de echipă, cu AMD Ryzen 7 3800X și NVIDIA RTX 3080, creat special pentru a juca cele mai noi jocuri la setări maxime și rezoluții mai mari de Full HD.

Pe lângă cele două PC-uri, am și o console PS5 și un Nintendo Switch, folosite doar pentru jocurile exclusive. La capitolul periferice, folosesc 2 seturi de mouse + tastatură pentru cele 2 PCuri, am 3 monitoare, 2 dintre ele fiind la rezoluție 1440p și refresh rate 144Hz, în timp ce pentru chat folosesc un monitor 1080p cu 144 Hz. Recent am înlocuit și tradiționalul webcam cu o cameră mirrorless, pentru a obține o calitate mai bună. Și, nu în ultimul rând, microfonul dinamic este perfect pentru a elimina sunetul de fundal și pentru a obține o voce cât mai clară. Toate componentele sunt aduse “împreună” prin intermediul a două plăci de captură.

Etichete: , , , ,