Google lucrează pentru a aduce 360 Reality Audio Sony pe Android

Scris de | 15 aprilie, 2021
Google lucrează pentru a aduce 360 Reality Audio Sony pe Android
foto via @slashgear.com

În ciuda debutului în 2019, formatul 360 Reality Audio de la Sony este încă limitat la un număr mic de servicii și dispozitive, inclusiv Tidal, Amazon Echo Studio și difuzoarele și căștile proprii ale companiei japoneze. Dar, tehnologia audio spațială bazată pe obiecte – care promite un sunet de umplere a încăperii, care pare că ar veni din toate direcțiile – ar putea fi pe punctul de a obține o lovitură. XDA Developers a văzut recenzii de cod Android care sugerează că Google lucrează cu Sony pentru a integra 360 Reality Audio în sistemul său de operare mobil.

Codul menționează adăugarea de suport pentru formatul audio MPEG-H 3D – care permite plasarea vocilor, instrumentelor și a altor sunete în jurul ascultătorului – la componenta de sistem MPEG4Extractor a Android. Alte părți fac referire în mod specific la 360 Reality Audio, inclusiv un comentariu al inginerului software Sony Kei Murayama care pare să confirme parteneriatul dintre cele două companii. „Acesta este unul dintre patch-urile menționate în întâlnirea„ Asistență Android OS 360RA ”între Google și Sony”, se arată în cod.

foto via @s.yimg.com

Deși munca este probabil încă în primele etape, suportul pentru format ar facilita în cele din urmă producătorilor de aplicații Android integrarea redării audio 3D în aplicațiile lor. În timp ce serviciile care oferă deja formatul s-ar putea să nu necesite dispozitive acceptate, conform unei părți din cod care menționează un virtualizator care funcționează cu „orice căști”.

Mișcarea se potrivește cu siguranță planului mare al Sony de a aduce 360 ​​Reality Audio în masă. Până în prezent, s-a concentrat pe crearea de instrumente software care ar putea spori biblioteca redusă a formatului (cu doar 4.000 de melodii acceptate începând din ianuarie) și a construit concerte și studiouri care pot captura sunetul îmbunătățit. Pentru a activa această funcție pe telefoane și dispozitive audio, Sony a spus că va licenția tehnologia de personalizare a căștilor din aplicația Căști pentru alți producători. Obținerea Android a Google – cel mai popular sistem de operare mobil la nivel global – ar marca un câștig major.

Etichete: , , ,

Sursa: Google is working to bring Sony's 360 Reality Audio to Android