Amazon a anulat MMORPG-ul bazat pe „Stăpânul Inelelor”

Scris de | 19 aprilie, 2021
Amazon a anulat MMORPG-ul bazat pe „Stăpânul Inelelor”

”Stăpânul Inelelor” este franciza pe care Amazon contează pentru a-și spori numărul de abonați ai serviciului său de streaming și, până recent, popularitatea sa în calitate de realizator de jocuri video. Conform celor de la Bloomberg însă, divizia de gaming a gigantului american, lansată în 2014, a primit o nouă lovitură puternică, după ce MMORPG-ul bazat pe universul creat de J.R.R. Tolkien a fost anulat.

Vestea a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Amazon, care a specificat că anularea vine ca urmare a faptului că Amazon nu a reușit să ajungă la un consens cu privire la termenii necesari pentru lansarea jocului. ”Suntem dezamăgiți că nu vom putea aduce acest joc clienților noștri” a declarat reprezentantul Amazon.

Problema se pare că o reprezintă recenta achiziție a celor de la Leyou de către Tencent. Leyou era dezvoltatorul cu care Amazon lucra la joc, însă achiziția acestora a condus la o dispută între Tencent și Amazon cu privire la termenii contractuali, care a făcut ca jocul să fie complet anulat.

MMORPG-ul bazat pe „Stăpânul Inelelor” a fost anunțat de Amazon în urmă cu aproximativ 2 ani, și urma să fie lansat laolaltă cu serialul din același univers, creat tot de Amazon și care va fi disponibil pe platforma sa de streaming. Acesta va fi și cel mai scump serial din istorie.

Divizia de gaming a celor de la Amazon nu a avut parte de succes până acum, cel mai mare (și recent) eșec al său fiind reprezentat de Crucible, un multiplayer shooter care era gratuit și care a fost lansat în mai 2020, fiind trecut apoi în closed beta la doar câteva luni distanță (iulie). Amazon lucrează acum la un alt joc, numit New World, încă un MMO care ar trebui să fie lansat în august 2021, după ce fusese inițial programat pentru o lansare în această primăvară.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Amazon’s Lord Of The Rings MMORPG Has Been Cancelled