Apple introduce noul iPad Pro cu cip M1 avansat, 5G ultrarapid și un ecran uimitor

foto via @apple.com

Apple a anunțat astăzi cel mai puternic și avansat iPad Pro vreodată, depășind limitele a ceea ce este posibil pe iPad. Adăugarea cipului M1 proiectat de Apple oferă un salt masiv în performanță, făcând iPad Pro cel mai rapid dispozitiv de acest gen. IPad Pro de 12,9 inci prezintă un nou ecran Liquid Retina XDR care aduce o gamă dinamică extremă iPad Pro, oferind o experiență vizuală uimitoare, cu detalii mai reale pentru cele mai exigente fluxuri de lucru HDR.

Modelele celulare cu 5G oferă o conectivitate wireless și mai rapidă atunci când sunt în mișcare și, pentru a oferi utilizatorilor un randament de nivel pro pentru accesorii de mare viteză, iPad Pro include acum suport pentru Thunderbolt. În plus, o nouă cameră frontală Ultra Wide permite Center Stage, o nouă funcție care ține automat utilizatorii perfect încadrați pentru apeluri video și mai captivante. Noul iPad Pro este disponibil pentru comandă începând de vineri, 30 aprilie, pe apple.com

„Cipul revoluționar M1 a fost o descoperire pentru Mac și suntem extrem de încântați să îl aducem pe iPad Pro”, a declarat Greg Joswiak, vicepreședintele senior al companiei Worldwide Marketing Apple.

Chip-ul M1 revoluționar duce performanțele de top din industrie ale iPad Pro la un nivel complet nou. Proiectarea procesorului cu 8 nuclee prezintă cele mai rapide nuclee CPU din siliciu cu consum redus de energie – oferind o performanță a procesorului cu până la 50% mai rapidă decât A12Z Bionic. GPU cu 8 nuclee se află într-o clasă proprie, oferind performanțe GPU cu până la 40% mai rapide. Tehnologii personalizate puternice, inclusiv o nouă generație de 16 nuclee Apple Neural Engine, un procesor avansat de semnal de imagine (ISP), o arhitectură de memorie unificată, cu lățime de bandă mare, cu până la 16 GB de memorie, stocare de 2 ori mai rapidă și capacitate de până la 2 TB, face iPad Pro mai capabil ca niciodată.  

Cu 5G disponibil pe iPad Pro, clienții din mișcare pot face și mai mult cu performanțe mai bune și acces la viteza de descărcare și încărcare de generația următoare – excelent pentru streaming video de calitate superioară, colaborare în timp real sau FaceTime în înaltă definiție. Utilizatorii pot rămâne creativi și productivi utilizând o conexiune sigură și rapidă, reducând nevoia de conectare la hotspoturile Wi-Fi publice. Thunderbolt vine pe iPad ProSuportul pentru Thunderbolt și USB 4 face ca portul USB-C de pe iPad Pro să fie cel mai rapid și mai versatil port vreodată pe un iPad, cu o lățime de bandă de 4 ori mai mare pentru conexiuni prin cablu decât iPad Pro anterior – până la 40Gbps.  Sistemul de camere TrueDepth de pe iPad Pro are o nouă cameră frontală Ultra Wide de 12 MP concepută special pentru iPad, permițând Center Stage, o nouă experiență pentru apelurile video.  

Prețuri și disponibilitate 

Noul iPad Pro de 11 inci și 12,9 inci va fi disponibil în finisaje argintiu și gri spațial. iPad Pro este disponibil în configurații de 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB și 2 TB3 – oferind clienților profesioniști mai mult spațiu pentru aplicațiile și conținutul lor.IPad Pro de 11 inci începe de la 799 USD (SUA) pentru modelul Wi-Fi și 999 USD (SUA) pentru modelul Wi-Fi + Cellular, iar iPad Pro de 12,9 inci începe de la 1.099 USD (SUA) pentru Wi-Fi model și 1.299 USD (SUA) pentru modelul Wi-Fi + Cellular de la apple.com.